Gratis ADL-cursus

Nog plekken beschikbaar voor gratis ADL-cursus (26 maart)


Op dinsdag 26 maart wordt van 13.00-17.00 uur een gratis ADL-cursus (Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen) bij locatie Eemwijk. De training is bedoeld voor iedereen die hiermee te maken heeft, zoals bijvoorbeeld mantelzorgers of vrijwilligers. Iedereen mag meedoen, dus ook als je niet bij Van Neynsel werkt. Er is geen speciale vooropleiding nodig en er zijn nog enkele plekken beschikbaar! Aanmelden kan via academie@vanneynsel.nl.

Je leert onder andere over het helpen bij:

 • Wassen/mondzorg
 • Aankleden
 • Bed verschonen
 • Verplaatsen van iemand van bijvoorbeeld bed naar stoel
 • Steunkousen en hulpmiddelen
 • Toiletgang
 • Verplaatsen met rollator en rolstoel

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via academie@vanneynsel.nl o.v.v. je naam en telefoonnummer. Ken je iemand voor wie dit interessant is? Tip diegene dan vooral!

De cursus wordt aangeboden door IedereenZorgt, het netwerk van samenwerkende VVT- (Verpleging, Verzorging & Thuiszorg) organisaties in Noordoost-Brabant. We krijgen daarbij professionele ondersteuning van het Koning Willem I College, het Regionaal OpleidingsCentrum (ROC) in Noordoost-Brabant.

Horecaprijzen

Nieuwe prijzen bij horeca alle locaties


Van Neynsel is een zorginstelling zonder winstoogmerk. Onze horecaprijzen zijn dus lager dan bij reguliere horeca, en dat willen we ook zo houden. Toch verhogen we vanaf 3 april onze horecaprijzen, onder meer omdat de inkoopkosten wereldwijd fors zijn gestegen. De indexatie van de prijzen doen we aan de hand van de Consumenten Prijs Index (CPI), zoals het Centraal Bureau voor de Statistiek ze hanteert.

Prijzen voor bewoners in zorg (intramuraal)
Voor bewoners die bij ons in zorg zijn, stijgen de prijzen licht.
Een paar voorbeelden: De prijs van een flesje bier voor cliënten in zorg wordt verhoogd van € 2,05 naar € 2,15. Een flesje cola van € 1,75 naar € 1,85 en een gebakje van € 3,- naar € 3,15.

Prijzen voor medewerkers en vrijwilligers
Voor medewerkers en vrijwilligers gelden dezelfde prijzen als voor bewoners in zorg.

Prijzen voor zelfstandige huurders (al dan niet met zorg) en bezoekers
Voor deze groep verhogen we de prijzen iets meer. Weet wel: de prijzen zijn ten opzichte van commerciële horeca nog steeds erg vriendelijk.
Een paar voorbeelden: de prijs van een flesje bier voor niet-cliënten wordt verhoogd van € 2,05 naar € 2,55. Een flesje cola van € 1,75 naar € 2,20 en een gebakje van € 3,- naar € 3,75.

Voordeelkaart

Van Neynsel Voordeelkaart


Korting op de maaltijden, koffie en thee en activiteiten en evenementen. Wie wil dat nou niet? Met de Van Neynsel Voordeelkaart kunnen zelfstandige huurders, wijkbewoners en familieleden/naasten met korting gebruik maken van allerlei services en diensten van Van Neynsel. Denk aan de dagelijkse 3-gangen-maaltijd in de horeca van Antoniegaarde, De Grevelingen en De Taling, het maandelijkse ‘Uit eten in eigen huis’ van die locaties, en activiteiten zoals bingo, muziekoptredens of busuitjes. Ook krijgen voordeelkaarthouders korting op de koffie en thee uit de automaten, en zijn koffie en thee gratis tijdens activiteiten van welzijn.

In de locatienieuwsbrieven die donderdag verschijnen, wordt de nieuwe voordeelkaart geïntroduceerd. Binnenkort verschijnt er ook een flyer met meer info. Die zal ook hier op NeynselNet gedeeld worden.

Hieronder de tekst uit de locatienieuwsbrief van De Grevelingen.

Van Neynsel Voordeelkaart

voor huurders, wijkbewoners en iedereen die geen zorg van Van Neynsel krijgt*

Korting op de maaltijden, koffie en thee en activiteiten en evenementen. Wie wil dat nou niet? Met de Van Neynsel Voordeelkaart kunnen zelfstandige huurders, wijkbewoners en familieleden/naasten met korting gebruik maken van allerlei services en diensten van Van Neynsel. Denk aan de dagelijkse 3-gangen-maaltijd in ons Restaurant, het maandelijkse ‘Uit eten in eigen huis’, activiteiten, of busuitjes. Ook krijgt u korting op de koffie en thee uit de automaten, en zijn koffie en thee gratis tijdens activiteiten van welzijn waar u aan meedoet.

Voorbeelden eten en drinken

 • De dagelijkse 3-gangen-maaltijd gaat € 13,75 kosten na invoering van het nieuwe prijsbeleid. Zie daarvoor de mededeling elders in deze nieuwsbrief. Met de Van Neynsel Voordeelkaart betaalt u € 11,50 voor de maaltijd.
 • Het maandelijkse ‘Uit eten in eigen huis’ gaat € 20,50 kosten. Met voordeelkaart betaalt u slechts € 17,75.
 • Op koffie en thee uit de automaat krijgt u € 0,50 korting per kopje/glas.

Kosten voordeelkaart
De voordeelkaart kost € 10,- per maand. Als u voor april de kaart aanschaft, krijgt u de eerste maand van ons cadeau.
Interesse in de voordeelkaart? Vraag ernaar bij het servicepunt. Hier liggen registratieformulieren klaar.

De voordelen op een rijtje:

 • Korting op de dagelijkse 3-gangen-maaltijd en het maandelijkse ‘Uit eten in eigen huis’;
 • Korting op de koffie en/of thee uit de koffiemachine;
 • Gratis of met korting deelname aan activiteiten van welzijn;
 • Gratis koffie en thee tijdens activiteiten van welzijn;
 • Een wekelijkse overzicht per e-mail met de activiteiten die worden georganiseerd;
 • De voordeelkaart is te gebruiken bij elke locatie van Van Neynsel.

Algemene voorwaarden

 • De voordeelkaart kost € 10,- per maand. Dit bedrag wordt maandelijks via automatische incasso afgeschreven.
 • De voordeelkaart is geldig tot wederopzegging. U kunt maandelijks opzeggen.
 • De voordeelkaart is persoonlijk en niet overdraagbaar.
 • De voordeelkaart moet getoond worden aan de kassa en bij de activiteiten.

Heeft u al een voordeelkaart?
De huidige voordeelkaart van Van Neynsel komt per april te vervallen. Heeft u deze, en wilt u gebruik blijven maken van voordeel? Ruil uw kaart dan in bij het servicepunt. De nieuwe kaart kost iets meer dan u gewend bent, maar u krijgt er meer kortingen en een gevarieerder aanbod voor terug.

*Bewoners in zorg hebben een Van Neynsel-pas. Voor hen verandert niets. Maaltijden blijven gratis, en sommige activiteiten zijn gratis, voor andere wordt een kleine eigen bijdrage gevraagd.

Carnavalsembleem

Nieuw carnavalsembleem:
Blèf plekke aan Van Neynsel


Ons derde carnavalsembleem is klaar! Dit jaar spelen we in op het Oeteldonks jaarthema met ‘Blèf plèkke aan Van Neynsel’.

Voor iedereen ligt 1 embleem klaar bij het servicepunt van je locatie (bij Wij zijn Zuiderschans in het Ontmoetingsplein en bij GRZ en ELV bij de balie). Dus neem mee, strijk op je jasje of kiel, en laat zien dat je naast Oeteldonker ook een Van Neynsel’er bent! Ben er snel bij, want op is op.

Achtergrond

In 2019/2020 (voor corona) en vorig jaar was ons eigen carnavalsembleem een doorslaand succes. In de stad (tijdens carnaval overigens een durp) kwamen tijdens carnaval spontane ontmoetingen tot stand tussen mensen die bij elkaar het embleem zagen: ‘Werk jij bij Van Neynsel? Ik ook!’

Het embleem

Het thema van 2024 is ‘Oeteldonk blèft plèkke’. Onze variant haakt daarop in. Hieronder het embleem.

Alvast een hele fijne carnaval gewenst!

P.S. Het embleem is makkelijk op je outfit te strijken. Download hier de strijkinstructie. Het is aan te raden om na het strijken het embleem bij de hoekjes ook nog met naald en garen extra vast te zetten.


Ik en mijn huisdier

Ik en mijn huisdier


Het nieuwe nummer van d’n Hendrik – dat net voor Pasen verschijnt – draait om dieren. We zijn op zoek naar vrijwilligers die een huisdier hebben of hadden en daar graag kort over willen vertellen. Uiteraard plaatsen we er ook een foto van je huisdier bij.

Doe je mee?

Upload onderstaand formulier, vul het in en mail het – samen met een leuke foto van (jou en) je huisdier – naar communicatie@vanneynsel.nl. Wie weet zie je jezelf dan terug in d’n Hendrik!

Het dierennummer van d’n Hendrik verschijnt op maandag 25 maart.


Eindejaarsgeschenk

HO HO HO kerstborrels en eindejaarsgeschenk


De feestdagen staan voor de deur en het einde van het jaar nadert. Volgende week organiseren we op onze locaties een gezellige kerstborrel voor medewerkers, vrijwilligers, behandelaren en flexers. Je krijgt daar dan ook je eindejaarsgeschenk. Ga naar de kerstborrel op de locatie waar je werkt of het meest werkzaam bent.

Kerstborrels
Antoniegaarde dinsdag 19 december 15.00 – 18.00 uur
De Grevelingen dinsdag 19 december 15.30 – 17.30 uur
De Taling woensdag 20 december 14.00 – 16.30 uur
JBZ woensdag 20 december 15.00 – 17.00 uur
Eemwijk (incl. Ondersteuning) woensdag 20 december 14.00 – 16.30 uur
Wij zijn Zuiderschans donderdag 21 december 14.00 – 16.30 uur
Boswijk donderdag 21 december 14.00 – 16.30 uur

Eindejaarsgeschenk
We vieren samen kerst en sluiten het jaar feestelijk af. Je ontvangt dan ook op je eigen locatie (of de locatie waar je het meest werkzaam bent) het eindejaarsgeschenk. Ben je aan het werk tijdens de kerstborrel? Overleg dan met je collega’s zodat iedereen de kans krijgt om even op en neer te lopen om het eindejaarsgeschenk op te halen.

Mocht je het eindejaarsgeschenk aan een goed doel willen schenken; geef dit aan bij de uitreiking van de pakketten. Dan zorgen wij ervoor dat deze pakketten op de juiste plaats terechtkomen.

De feestcommissie


Dag van de vrijwilliger!

Dag van de vrijwilliger!


Dag van de Vrijwilliger

Op 7 december is het de Dag van de Vrijwilliger. Dat moment grijpen we graag aan om onze vrijwilligers eens extra te bedanken. Alle vrijwilligers krijgen een pakketje in de brievenbus met daarin een kleine verrassing dat een klein beetje bijdraagt aan het geluk van onze vrijwilligers. 

Namens ons allemaal: dank jullie wel dat jullie er zijn! Jullie zijn van enorme betekenis.