• De Taling

De Taling

Van Neynsel De Taling ligt in het levendige ‘s-Hertogenbosch-West, tegenover winkelcentrum De Helftheuvelpassage. Deze moderne locatie heeft een open, warme sfeer met volop lichtinval in de appartementen en algemene ruimtes. In het prachtige Atrium is altijd iets te doen. U kunt daar gezellig koffiedrinken, lunchen of dineren. Alleen, of met uw familie, bekenden en medebewoners. In deze gezamenlijke ruimte worden ook veel activiteiten georganiseerd, die u terugvindt op de activiteitenkalender.

Rondom De Taling ligt een gedeeltelijk afgeschermde tuin met veel bomen en struiken en een aantal zitjes. In het nabijgelegen Schutskamppark kunt u bovendien heerlijk wandelen. Winkels en sociaal-culturele voorzieningen zijn dichtbij. Ook heel handig: de bus naar het bruisende stadscentrum stopt voor de deur.

Faciliteiten

 • Atrium: een gezellige ontmoetingsplek
 • Dagbesteding
 • Jeu de boules-baan
 • Kapsalon
 • Logeerkamer
 • Receptie
 • Restaurant
 • Servicepunt voor informatie en advies
 • Stilteruimte
 • Wellness
 • Winkel, geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur

Wonen

Van Neynsel De Taling heeft:

 • 93 zorg- en verpleegappartementen van 30 m²
 • 60 seniorenplusappartementen van 52 m² tot 74 m², met woon- en slaapkamer, douche met toilet, keuken en balkon

Lichte 1-kamer zorgappartementen

De Taling heeft diverse 1-kamer zorgappartementen met een ruime woon/slaapkamer. Deze hebben over de gehele breedte ramen, waardoor er veel licht binnenkomt. Veel appartementen kijken uit op het groene park dat De Taling omringt. Oppervlakte van de appartementen is circa 30 m².

De woon/slaapkamers hebben harde vloeren, soms in een moderne lichte kleur, soms met een warm houtmotief. Alle appartementen beschikken over een hoekkeuken of rechte keuken met koelkast, spoelbak en warmhoudplaatje. Sommige appartementen beschikken over een ingebouwde kledingkast. De ruime badkamer is voorzien van een douche, wastafel en toilet. In de appartementen bevindt zich een alarmeringssysteem. Ook is wifi aanwezig.

Afhankelijk van uw zorgvraag en wensen wordt het appartement gestoffeerd opgeleverd, inclusief vitrage, overgordijnen, vloer en keuken. Wanneer u medische behandeling krijgt, wordt het appartement door ons voorzien van een bed en nachtkastje. Wanneer u een indicatie van de Wet langdurige zorg (Wlz) heeft (vanaf ZZP4), geldt een eigen bijdrage. De hoogte daarvan hangt af van uw persoonlijke situatie en inkomen.

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Zorg en behandeling

 • Intramurale zorg. Uw verblijf bij ons wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ).
 • Extramurale zorg. U huurt uw appartement van woningcorporatie Zayaz. De zorg waarvoor u geïndiceerd bent, koopt u in bij een zorgaanbieder. Bijvoorbeeld bij Van Neynsel.
 • 3 kamers voor tijdelijke opname.
 • Dagbesteding Bossche Broek.

Eten en ontmoeten

Restaurant

Het restaurant is gevestigd in het Atrium, het kloppende hart van De Taling. Op deze gezellige ontmoetingsplek vinden veel activiteiten plaats en kunt u de hele dag terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers. De kleine kaart bestaat uit gezonde broodjes, salades en snacks. Dagelijks kunt u tussen 12.00 en 18.00 uur genieten van een driegangendiner. Reserveren hiervoor is gewenst en kan bij de receptie. De prijs bedraagt € 11. Het restaurant is geopend van 9.00 tot 19.30 uur.

Feest 
Heeft u iets te vieren? Als bewoner kunt u voor een familiebijeenkomst of feestje een ruimte in De Taling huren. Indien gewenst nemen wij de catering voor onze rekening. Bekijk het cateringboek in ons restaurant voor de mogelijkheden.

Sociëteit 

De Sociëteit is een ontmoetingsplek voor senioren waar u op een gezellige en laagdrempelige manier anderen ontmoet of er ‘gewoon even uit bent’. De Sociëteit biedt een programma dat bestaat uit afwisselende activiteiten met aansluitende maaltijd.

Het lidmaatschap en de koffie en thee zijn gratis. U betaalt alleen voor de maaltijd en soms voor een activiteit. De Sociëteit vindt elke eerste donderdag van de maand plaats. De agenda vindt u in de activiteitenkalender. Aanmelden voor de activiteiten kan bij de receptie of via onze klantenservice.

Maaltijdservice

Van Neynsel biedt ook een maaltijdservice. Een goede en gezonde maaltijd die bij u thuis wordt bezorgd: gemakkelijk, lekker en gericht op uw eigen wensen. Een beetje meer jus, extra groenten, zoutarm of rekening houdend met een dieet? Wij regelen het. De maaltijden worden standaard bereid met verse ingrediënten.

Makkelijk geregeld
Het bestellen is heel makkelijk: met de persoonlijke menukaart kiest u waar u zin in heeft, en kunt u uw bestelling eventueel aanvullen met andere boodschappen. Uw vaste bezorger brengt de maaltijden wekelijks op een vaste dag bij u thuis.

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Werken bij Van Neynsel

Alles wat wij voor ouderen doen, is gericht op een fijne dag. Dat doen we met medewerkers die zelf ook lekker in hun vel zitten. Iets voor jou? Bij Van Neynsel zijn er volop mogelijkheden voor een baan die bij jou past! Stuur een WhatsApp-bericht en we nemen contact met je op!

Activiteiten

Geen dag is saai bij De Taling. Zo omvat het activiteitenprogramma onder meer:

 • Bewegingsactiviteiten
 • Creatieve activiteiten
 • Culturele activiteiten
 • Optredens
 • Spelactiviteiten
 • Wekelijkse kerkdienst

Kienen: elke dinsdagmiddag om 14.00 uur. Meespelen vanaf € 2,- (en begeleiding mogelijk voor slechtzienden).

Jeu de boules: elke woensdag kunt u (als het niet regent) om 10.00 uur aansluiten bij een groepje om jeu de boules te spelen op onze eigen baan, buiten bij het terras. Vrijwilligers begeleiden de activiteit.

Bekijk ons volledige activiteitenprogramma, dat ook in de hal hangt en in het maandbulletin staat dat alle bewoners ontvangen.

Kwaliteitsvenster

Bij Van Neynsel staat kwaliteit hoog in het vaandel. Belangrijke leidraad voor ons kwaliteitsbeleid is het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Dit kader beschrijft wat u, als cliënt of naaste, mag verwachten van verpleeghuiszorg. Check hier het kwaliteitsvenster van De Taling.

Adres

De Eendenkooi 2
5223 KG ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 82 28 000

Adres

De Eendenkooi 2
5223 KG ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 82 28 000