• Gezond zorg

Gezond eten

Van Neynsel heeft goed eten hoog in het vaandel staan. Als enige ouderenorganisatie in Brabant doen we mee aan ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’, dat op 10 oktober a.s. van start gaat. Met dit landelijk beproefde programma ondersteunen Diverzio en de partners Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken, Stichting Godshuizen en AgriFood Capital ondersteuning aan zo’n 15 zorgorganisaties uit Noordoost- en Midden-Brabantten zorginstellingen die werk willen maken van een hogere maaltijdtevredenheid, minder voedselverspilling, lagere kosten én meer duurzaam inkopen. De startbijeenkomst vindt plaats in de Dutch Agri Food Week.

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Antoniegaarde - woonkamer

Samen aan de slag

Een structurele verbetering van het eten voor patiënten, cliënten en medewerkers. Dat is waar de Brabantse zorgorganisaties samen actief mee aan de slag gaan. Zo kan lekker en gezond eten in de zorg het lekkerste en goedkoopste medicijn zijn. Koen Nouws Keij, directeur van Diverzio, dat het programma ontwikkelde en er al ruim 100 zorginstellingen in het land kennis mee liet maken, laat met het programma zien dat het eten in de zorg beter kan. “Het is natuurlijk een teken dat er iets niet goed gaat, wanneer 30 tot 40 procent van de maaltijden in de afvalbak belandt”, stelt hij. “Tegelijkertijd zie je dat een kwart van de ouderen in de zorg ondervoed is. Wij horen zowel verhalen van bewoners en cliënten die het eten niet lekker vinden, als van zorgorganisaties die hun maaltijdvoorziening niet goed voor elkaar krijgen. In dit programma laten wij zien dát en hoe we het samen ánders kunnen doen. Met een integrale aanpak blijkt dat een duurzame en gezonde zorgmaaltijd juist goedkoper is en niet duurder! ”Martin Houben, directievoorzitter Rabobank ’s-Hertogenbosch en Omstreken is zeer verheugd met dit programma; “Als toonaangevende bank in de Nederlandse gezondheidszorg  kunnen en willen wij in deze beweging niet ontbreken. Ondernemingen informeren over gezonder en bewuster met voeding om te gaan voor hun cliënten past volledig in onze visie.”

Praktijk netwerk

De deelnemers aan ‘Duurzaam en Gezond aan Tafel’ gaan elk op hun eigen manier aan het werk. Ze leren van elkaars ervaringen en delen hun al opgedane kennis en kunde. Zo maken ze binnen een jaar grote stappen in het verbeteren van het eten en drinken voor hun patiënten, cliënten en personeel. In een serie van vijf masterclasses plukken de deelnemende organisaties de vruchten van de samenwerking met de Academie voor Gastronomie, Diagnose Voeding & Gezondheid, Care Culinair, Foodfirst Network, NEVI en de al genoemde partners. Tal van gerenommeerde en inspirerende sprekers dragen hun steentje bij aan het programma.

Gezond eten