• Logopedie

Logopedie

Een fijn gesprek voeren met uw partner, gezellig telefoneren met uw kleinkind of genieten van lekker eten: het lijkt vanzelfsprekend. Toch kunnen het ouder worden, een beroerte, of aandoeningen zoals de ziekte van Parkinson, problemen geven aan uw spraak, stem, taal en gehoor, en met eten en drinken. Gelukkig biedt logopedie vaak een oplossing. Een logopedist onderzoekt en behandelt uw problemen en adviseert u en de mensen om u heen. Het doel? Weer prettig communiceren en veilig eten en drinken.

Dit doet de logopodist

De Van Neynsel logopedist bespreekt uw situatie en wensen, stelt een behandelplan op en ondersteunt u met het verbeteren van bepaalde vaardigheden, het aanpassen van uw leefstijl en/of het gebruik van hulpmiddelen. Ons doel is dat u uw communicatiemogelijkheden vergroot en veilig kunt eten en drinken. Onze logopedist helpt wanneer u:

  • moeite heeft met kauwen en slikken;
  • last heeft van speekselverlies;
  • merkt dat uw stemkwaliteit afneemt;
  • het lastig vindt om een gesprek te voeren, omdat u niet meer zo goed hoort;
  • niet meer op de juiste woorden kunt komen (afasie).

Wanneer u niet naar één van onze locaties kunt komen, behandelt de logopedist u thuis.

Logopedie wordt vergoed

Voor een behandeling van de logopedist heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, KNO-arts, neuroloog of andere specialist. Zorgverzekeraars vergoeden in de meeste gevallen de logopedische behandeling volledig. Maar laat u niet verrassen, en informeer vooraf bij uw eigen zorgverzekeraar.