• Verzorgen bij Van Neynsel

EDOMAH

EDOMAH staat voor Ergotherapie bij mensen met Dementie en hun Mantelzorgers Aan HuisMensen met dementie kunnen dagelijkse handelingen steeds moeilijker uitvoeren. We zien vaak dat mantelzorgers hun partner of familielid met dementie daarom veel werk uit handen proberen te nemen. Dit gebeurt met de beste bedoelingen, maar het gevolg is dat de oudere met dementie steeds minder doet en de mantelzorger verder overbelast raakt. De inzet van de EDOMAH-therapeut is er op gericht dat de oudere met dementie zoveel mogelijk zelf de dagelijkse handelingen kan blijven doen die hij/zij leuk en waardevol vindt en dat de mantelzorger ontlast wordt.

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Waarbij kan EDOMAH helpen?

Onze therapeut kan u helpen wanneer:

 • het steeds moeilijker wordt voor uw partner/familielid met dementie om dagelijkse bezigheden uit te voeren;
 • het risico groter wordt dat uw partner/familielid met dementie zichzelf verwondt of schade toebrengt;
 • u als mantelzorger een toenemende behoefte voelt aan ondersteuning.

Persoonlijk maatwerk plan

Wanneer u kiest voor de inzet van een EDOMAH-therapeut is de eerste stap het in kaart brengen van uw situatie. We spreken met de patiënt, de mantelzorger en eventuele andere betrokkenen op individuele basis over welke taken en rollen u had, wat er nu anders is, waar u tegenaan loopt en wat dat voor u betekent. Ook observeren we de dagelijkse handelingen om na te gaan wat goed gaat, wat lastig is of niet lukt, waardoor dit veroorzaakt wordt en waar aangrijpingspunten liggen voor verbetering. Vervolgens bepalen we samen met u aan welke doelen we gaan werken, wat de knelpunten zijn, waar de prioriteiten liggen en welke hulpmiddelen er eventueel nodig zijn. Dit alles wordt verwerkt tot een maatwerk plan specifiek voor uw situatie

Onze ergotherapeuten zijn geschoold in het werken volgens de methode EDOMAH.

Het effect van EDOMAH

Het effect voor de oudere met dementie is dat hij/zij:

 • meer dagelijkse bezigheden zelfstandig uit kan voeren;
 • actiever wordt;
 • minder behoefte aan hulp heeft;
 • een grotere kwaliteit van leven ervaart;
 • meer plezier heeft in de activiteiten.

Het effect voor de mantelzorger:

 • ervaart minder belasting;
 • durft meer los te laten;
 • ervaart een betere kwaliteit van leven.
Antoniegaarde - woonkamer

Werken bij Van Neynsel

Alles wat wij voor ouderen doen, is gericht op die fijne dag. Dat doen we met medewerkers die zelf ook lekker in hun vel zitten. Iets voor jou? Bij Van Neynsel zijn er volop mogelijkheden voor een baan die bij jou past!

EDOMAH

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact op met het secretariaat Kennis- en Behandelcentrum via secretariaatkbc@vanneynsel.nl of tel. 073-822 80 80. We bespreken graag uw persoonlijke situatie, wensen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat krijgt u vergoed?

EDOMAH wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor tien uur per kalenderjaar voor zowel de oudere met dementie als de mantelzorger. Voor deze vorm van therapie heeft u een verwijzing van de huisarts of specialist nodig.