De Grevelingen

Van Neynsel De Grevelingen ligt aan de rand van het centrum van ‘s-Hertogenbosch en is de afgelopen jaren grondig gerenoveerd. Dat heeft geresulteerd in mooie, comfortabele woningen en afdelingen, een splinternieuw restaurant met terras en een prachtige binnentuin met diverse zitjes en een jeu-de-boulesbaan. Onze bewoners vormen een harmonieuze, multiculturele samenleving. Maar ook familie, buurtbewoners en medewerkers voelen zich thuis bij De Grevelingen. Kom zelf de sfeer proeven: u bent van harte welkom voor een drankje of hapje in ons restaurant, of een rondleiding of introductiegesprek.

Voorzieningen

Met het openbaar vervoer – de bushalte ligt praktisch voor de deur – bent u in mum van tijd in het bruisende stadshart, en ook andere voorzieningen zijn vlakbij. Zo kunt u voor boodschappen naar het Rivierenplein, waar onder meer een supermarkt, bloemenwinkel, bakker, viswinkel en postkantoor te vinden zijn. Tegenover onze locatie ligt de Mens & Muziek Wederkomstkerk: podium voor muziek, theater, expositie en maatschappelijke activiteiten. Hier vinden maandelijks concerten plaats en wordt een Indische Kumpulan georganiseerd.

Nederlands-Indië

Van oorsprong is De Grevelingen een huis voor ouderen uit voormalig Nederlands-Indië. Hoewel er steeds minder mensen met een Nederlands-Indische achtergrond in De Grevelingen wonen, is de Indische sfeer nog altijd aanwezig. Bijvoorbeeld in de vorm van Indische activiteiten zoals de madjoe en Indische ontmoetingsochtend met beeldmateriaal en muziek. Ook staat in de tuin het Monument Herdenking Oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië 1942-1949. Hier wordt elk jaar op 15 augustus een grootschalige herdenking gehouden voor de slachtoffers van de Japanse bezetting en de bersiap in Nederlands-Indië.

Faciliteiten

 • Binnentuin
 • Kapsalon
 • Ontmoetingsruimte
 • Restaurant
 • Servicepunt voor informatie en advies
 • Stilteruimte
 • Wellness
 • Wijkpunt met o.a. biljart
 • Winkel, geopend op maandag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9.30 tot 12.00 uur en op dinsdag van 13.30 tot 15.30 uur.

Wonen

Van Neynsel De Grevelingen biedt een ruime keuze aan woonvormen. We hebben:

 • 62 zorgappartementen van circa 45 m², waarvan 4 grotere voor echtparen (58 m²)
 • 40 verpleegplaatsen voor mensen met dementie, in 4 groepswoningen
 • 32 zorgappartementen van circa 60 m², ook geschikt voor echtparen.
 • 105 aanleunwoningen (seniorenplusappartementen), ook geschikt voor echtparen. Zorg kan worden ingekocht bij De Grevelingen.

In de groepswoningen heeft elke bewoner een eigen zit-/slaapkamer en voor iedere groep van 10 bewoners is er een ruime huiskamer met keuken. Vanuit de huiskamer kunt u naar het buitenterras of balkon. Een kookmaatje komt elke avond koken voor de bewoners. Op die manier hebben verzorgenden meer tijd en aandacht voor het welbevinden van de bewoners.

In de seniorenplusappartementen woont u zelfstandig. Indien gewenst ontvangt u zorg vanuit Van Neynsel De Grevelingen en u kunt gebruik maken van alle faciliteiten.

Zorg en behandeling

 • Intramurale zorg. Uw verblijf bij ons wordt betaald vanuit de Wet langdurige zorg (WLZ).
 • Extramurale zorg. U huurt uw appartement van een woningcorporatie. De zorg waarvoor u geïndiceerd bent, koopt u in bij een zorgaanbieder. Bijvoorbeeld bij Van Neynsel.
 • Dagopvang, ook voor bewoners. De Grevelingen heeft 2 huiskamers voor dagactiviteiten.

Eten en ontmoeten

Restaurant

Ons restaurant met ruime buitenterras is het kloppende hart van De Grevelingen en een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud uit de wijk. De kleine kaart bestaat uit belegde broodjes, salades en snacks. Daarnaast kunt u dagelijks tussen 12.00 en 18.00 uur aanschuiven voor een warme maaltijd. In het restaurant wordt ook regelmatig een themamaaltijd aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een Brabantse koffietafel, barbecue, wildmenu of aspergemenu. Het restaurant is elke dag geopend van 8.00 tot 20.00 uur.

Resto van Harte

Resto van Harte is een landelijke organisatie met als missie mensen met elkaar te verbinden. Vrijwilligers – vaak mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt – koken onder leiding van een professionele kok een verse driegangenmaaltijd, dekken de tafels en serveren uit. De maaltijd kost € 7,-, en voor minima geldt een speciale prijs van € 4,-. In het restaurant vindt Resto van Harte elke laatste dinsdag van de maand plaats. Inschrijven voor deelname is gewenst en kan bij het servicepunt.

Feest vieren

Heeft u iets te vieren? Als (buurt)bewoner kunt u voor een familiebijeenkomst of feestje een ruimte in De Grevelingen huren. Indien gewenst nemen wij de catering voor onze rekening. Bekijk voor mogelijkheden en prijzen het cateringboek in het restaurant.

Maaltijdservice

Van Neynsel biedt ook een maaltijdservice. Een goede en gezonde maaltijd die bij u thuis wordt bezorgd: gemakkelijk, lekker en gericht op uw eigen wensen. Een beetje meer jus, extra groenten, zoutarm of rekening houdend met een dieet? Wij regelen het. De maaltijden worden standaard bereid met verse ingrediënten.

Makkelijk geregeld
Het bestellen is heel makkelijk: met de persoonlijke menukaart kiest u waar u zin in heeft, en kunt u uw bestelling eventueel aanvullen met andere boodschappen. Uw vaste bezorger brengt de maaltijden wekelijks op een vaste dag bij u thuis.

Werken bij Van Neynsel

Alles wat wij voor ouderen doen, is gericht op een fijne dag. Dat doen we met medewerkers die zelf ook lekker in hun vel zitten. Iets voor jou? Bij Van Neynsel zijn er volop mogelijkheden voor een baan die bij jou past! Stuur een WhatsApp-bericht naar Nancy en ze neemt contact met je op!

Activiteiten

Welzijn staat hoog in het vaandel bij Van Neynsel. Vanuit de gedachte dat iedere persoon uniek is, en welzijn voor iedereen dus een andere betekenis heeft, bieden we een scala aan activiteiten.

 • Bewegingsactiviteiten
 • Creatieve activiteiten
 • Culturele en zingevingsactiviteiten
 • Madjoe: maandelijkse bijeenkomst met Nederlands-Indisch tintje.
 • Spelactiviteiten
 • Stilteruimte
 • Wekelijkse kerkdienst

De activiteiten vindt u terug op de activiteitenkalender. Heeft u een suggestie voor een activiteit? Ideeën zijn altijd welkom: uw vraag is tenslotte leidend voor ons aanbod.

Kwaliteitsvenster

Bij Van Neynsel staat kwaliteit hoog in het vaandel. Belangrijke leidraad voor ons kwaliteitsbeleid is het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Dit kader beschrijft wat u, als cliënt of naaste, mag verwachten van verpleeghuiszorg. Check hier het kwaliteitsvenster van De Grevelingen.

Adres

Grevelingen 66
5215 ES ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 82 28 000

Adres

Grevelingen 66
5215 ES ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 82 28 000