Beweegprogramma In Balans

In Balans is een beweegprogramma dat is gericht op het voorkomen van valongevallen bij ouderen. Het draait bij deze cursus om bewustwording van risicofactoren, verbetering van balans en mobiliteit en toename van zelfvertrouwen en ontspanning. De cursus In Balans bestaat uit voorlichting en een beweegprogramma.

Ook als u ouder wordt, wilt u zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat u zich veilig en vertrouwd voelt met uw lichaam. Met beweegprogramma In Balans kunt u een enorme verbetering van uw spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat u letterlijk steviger in uw schoenen staat. Bovendien verbetert uw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken? Neem dan contact op met ons kennis- en behandelcentrum. We bespreken graag uw persoonlijke situatie, wensen en wat wij voor u kunnen betekenen.

In Balans is een groepscursus die bestaat uit:

  • één informatiebijeenkomst
  • twee cursusbijeenkomsten
  • tien weken trainingsbijeenkomsten

De cursusbijeenkomsten bestaan uit handige oefeningen, tests en informatie over bewegen en evenwicht. Tijdens de trainingsweken voert u praktische oefeningen uit op uw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Dat is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe u moet vallen, hoort niet bij de training; leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. U ontwikkelt sterkere benen en verbetert uw evenwichtsgevoel.