Boswijk

Beschermd wonen, welzijn en zorg voor mensen met een vorm van dementie. Dat biedt Van Neynsel Boswijk, gelegen in het prachtige, groene Zorgpark Voorburg in Vught. Boswijk is een (t)huis waar u zichzelf kunt zijn en uw eigen manier van leven voortzet, ook wanneer u door dementie steeds meer grip op het leven verliest. Boswijk kenmerkt zich door kleinschalige leefsferen en een goed ontwikkeld verenigingsleven waar u bij aan kunt sluiten. De inzet van onze medewerkers en vrijwilligers, en de betrokkenheid van en samenwerking met familieleden, is kenmerkend voor ‘ons dorp’, zoals we Boswijk graag zien.

Faciliteiten

  • Bibliotheek
  • Grand Café met terras
  • Groot overdekt middengebied
  • Jeu de boules-baan
  • Kapsalon (bereikbaar van dinsdag tot en met vrijdag van 9.00 tot 12.00 uur via 073 – 68 42 167
  • Multifunctionele ruimtes
  • Patio’s
  • Servicepunt voor informatie en advies
  • Stilteruimte
  • Wellness

Wonen

Boswijk biedt een kleinschalig opgezette combinatie van wonen en zorg, verzorging en 24-uursbegeleiding voor mensen met dementie. Deze vorm van dienstverlening is geïntegreerd in een huiselijke woonomgeving.

Leefsfeer
De 120 verzorgingsplaatsen voor mensen met dementie met zorgprofiel 5 en 7 zijn verdeeld over 12 woningen (leefsferen) met 10 bewoners. Onze filosofie is dat elke cliënt uit een bepaald sociaal milieu komt en tot op zekere hoogte dezelfde gewoonten en gebruiken heeft als andere mensen uit dat milieu. Vanuit deze visie hebben we vijf leefsferen gecreëerd, waar bewoners met min of meer dezelfde achtergrond, zoveel mogelijk in overeenstemming met hun eigen vertrouwde leefwijze in een huiselijke omgeving wonen. Het grote voordeel van onze leefsferen is dat bewoners zich veel sneller thuis voelen. Bij elke cliënt kijken wij samen met familie en mantelzorgers welke leefsfeer het beste aansluit. De leefsfeerfilosofie is leidend. Dat wil zeggen dat wij bewoners in de best passende leefsfeer willen opnemen, ongeacht de zorgzwaarte.

Eigen huishouden
Cliënten in Boswijk delen samen een woning en runnen daar een eigen huishouden. De gezamenlijke huishouding geeft meer structuur aan het dagelijks leven. De tijden van eten en opstaan kunnen echter variëren. Zo krijgt het leven in deze setting een ongedwongen en natuurlijk verloop.

Kleinschalig
De woningen bestaan uit 10 personen. Elke bewoner heeft een eigen slaap-/zitkamer met een klein tuintje. De huiskamer, zitkamer, keuken en twee badkamers worden gedeeld. Door deze kleinschaligheid kan zorg beter op het individu worden aangepast. De bewoners worden gestimuleerd tot zelfzorg en zelfstandigheid. We bieden niet meer zorg dan nodig is, maar ook niet minder.

Bent u benieuwd naar onze leefsferen? We vertellen u er tijdens een rondleiding graag meer over.

Eten en ontmoeten

Grand Café

Het Grand Café van Boswijk is een gezellige ontmoetingsplek voor onze cliënten, hun familie en naasten, maar ook voor bijvoorbeeld wandelaars die van de omgeving genieten. In het Grand Café zijn onder meer sandwiches, verse soepen, warme broodjes, snacks, gebak en diverse drankjes verkrijgbaar. Ook kunt u maaltijden mee naar huis nemen. U kunt bovendien uit eten in eigen huis: samen met zorgmedewerkers en eventueel uw familie kunt u in het Grand Café tegen betaling aanschuiven voor een smakelijke maaltijd.

‘Eten wat de pot schaft’
Elke tweede en vierde dinsdag van de maand is in het Grand Café ‘Eten wat de pot schaft’: een driegangenmaaltijd voor € 10,44 per persoon. Reserveer voor het diner bij het servicepunt van Boswijk via telefoonnummer 073 – 68 42 130. Het Servicepunt is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

Sociëteit

De Sociëteit is een ontmoetingsplek voor senioren. Elke tweede dinsdag van de maand vindt hier een afwisselend programma plaats, en is er gelegenheid om op een laagdrempelige manier anderen te ontmoeten of er gewoon ‘even uit te zijn’.

Het lidmaatschap en de koffie en thee bij De Sociëteit zijn gratis. Voor een activiteit vragen we een bijdrage van € 2,50. Aanmelden is niet nodig. Het programma vindt u in de activiteitenkalender.

Werken bij Van Neynsel

Alles wat wij voor ouderen doen, is gericht op een fijne dag. Dat doen we met medewerkers die zelf ook lekker in hun vel zitten. Iets voor jou? Bij Van Neynsel zijn er volop mogelijkheden voor een baan die bij jou past! WhatsApp gelijk met Nancy voor meer informatie!

Activiteiten

Welzijn staat hoog in het vaandel bij Van Neynsel. En waar de ene bewoner behoefte heeft aan een goed gesprek, blikt een ander graag terug op de dag na een activiteit of lekkere maaltijd. Vanuit de gedachte dat iedereen uniek is, en welzijn voor iedereen een andere betekenis heeft, biedt Boswijk een scala aan activiteiten.

Verenigingsleven

Zo kent Boswijk een rijk verenigingsleven. Bewoners kunnen hun hobby voortzetten. Hierbij blijft de behoefte en de interesse van de cliënt ons uitgangspunt. Door aan te sluiten bij een vereniging ontmoeten bewoners elkaar. Ook voor dieper dementerenden heeft Boswijk activiteiten.

VV&V

Naast de verenigingen heeft Boswijk ook een VV&V: Vereniging, Vrije Tijd & Vermaak. Dit bureau organiseert recreatieve en culturele uitjes, workshops, optredens en andere festiviteiten. Meer over de uitjes en nieuwtjes is te lezen in de nieuwsbrief die familieleden van bewoners elke twee maanden ontvangen.

Vermaak & smaak

Deze activiteit is altijd een combinatie van een optreden (vermaak) en een hapje en/of drankje (smaak). De Vermaak & Smaakactiviteit vindt minimaal eens per maand plaats en kost € 5,- per persoon (inclusief consumptie). De activiteit wordt altijd vooraf aangekondigd. Inschrijven is niet nodig. Betalen kan contant en met pin.

Huisviering

Elke week kan de huisviering worden bijgewoond.

Kwaliteitsvenster

Bij Van Neynsel staat kwaliteit hoog in het vaandel. Belangrijke leidraad voor ons kwaliteitsbeleid is het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Dit kader beschrijft wat u, als cliënt of naaste, mag verwachten van verpleeghuiszorg. Check hier het kwaliteitsvenster van Boswijk.

Adres

Laan van Voorburg 13
5261 LS Vught

T: 073 – 68 42 130

Adres

Laan van Voorburg 13
5261 LS Vught

T: 073 – 68 42 130