Werken bij Van Neynsel Boswijk

Oog voor elkaar

Wil jij samen met ons de ouderenzorg vernieuwen?
Lees meer over onze visie en werken volgens de Sociale Benadering Dementie bij Van Neynsel Boswijk.

Eten en ontmoeten

Grand Café

Het Grand Café van Boswijk is een gezellige ontmoetingsplek voor onze bewoners, hun familie en naasten, maar ook voor bijvoorbeeld wandelaars die van de omgeving genieten. In het Grand Café zijn onder meer sandwiches, verse soepen, warme broodjes, snacks, gebak en diverse drankjes verkrijgbaar. U kunt bovendien uit eten in eigen huis: samen met zorgmedewerkers en eventueel uw familie kunnen bewoners in het Grand Café tegen betaling aanschuiven voor een smakelijke maaltijd.

‘Eten wat de pot schaft’
Elke tweede en vierde dinsdag van de maand is in het Grand Café ‘Eten wat de pot schaft’: een driegangenmaaltijd voor € 14,80 per persoon. Reserveer voor het diner bij het servicepunt van Boswijk via telefoonnummer 073 – 68 42 130. Het servicepunt is bereikbaar op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur.

Activiteiten

Welzijn staat hoog in het vaandel bij Van Neynsel. En waar de ene bewoner behoefte heeft aan een goed gesprek, blikt een ander graag terug op de dag na een activiteit of lekkere maaltijd. Vanuit de gedachte dat iedereen uniek is, en welzijn voor iedereen een andere betekenis heeft, biedt Boswijk een scala aan activiteiten.

Activiteiten in het middengebied

maandag: wandelen, gym, toertochtje, fietsen, handverzorging.
dinsdag: wandelen, live muziekoptreden, biljarten, (duo)fietsen.
woensdag: wandelen, luisterconcert, koor, huisbioscoop, (duo)fietsen, handverzorging.
donderdag: wandelen, gym, (duo)fietsen.
vrijdag: wandelen, breicafé, biljarten, (duo)fietsen, sjoelen.

Alle bewoners kunnen deze activiteiten bijwonen. Interesse? Bespreek dit dan met de eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV) van uw naaste. Deze neemt vervolgens contact op met de welzijnscoördinator om deelname aan de activiteit in gang te zetten.

Belevingsruimte

Deze ruimte bevindt zich naast de kapsalon. Het is een fijne ruimte om samen met een bewoner even tot rust te komen. Hier kan in alle rust genoten worden van beeld en muziek. Ook kan er gebruik gemaakt worden van zintuiglijke materialen. De ruimte is zeer geschikt voor bewoners in een vergevorderd stadium van dementie.

Toertochten

Elke maandag kunnen bewoners deelnemen aan een toertocht. We rijden dan met de Van Neynselbus langs mooie plekjes in de omgeving van Boswijk.
Kosten: € 5,00 per persoon.

Handverzorging

Een groepje vrijwilligers staat wekelijks klaar voor de nagelverzorging van bewoners. Geïnteresseerde bewoners kunnen dan in onze beautysalon Mooi terecht voor het laten verzorgen en eventueel lakken van de nagels.

Optredens

Eenmaal per week vindt er per leefsfeer een optreden plaats. Deze optredens variëren van klassieke muziek tot Brabantse meezingers. Ook familieleden zijn hierbij van harte welkom.
Kosten: € 2,50 per persoon (incl. koffie/thee).

Bibliotheek

Boswijk heeft een bibliotheek met een behoorlijk aantal boeken. Het is een gezellige ruimte om even rustig te zitten. Naast romans zijn er ook veel informatieve boeken met mooie foto’s en platen. Ook kan er geluisterd worden naar muziek en kan gebruik gemaakt worden van de tovertafel en de beamer.

Jeu-de-boules-baan

Tussen woning 4 en 5 ligt een jeu-de-boules-baan. De attributen voor dit spel vindt u in een plastic kist naast de baan. Lijkt het u gezellig om een drankje of een hapje bij het spel te nuttigen? Dan kunt u dit bestellen bij het Grand Café.

Tovertafel

Boven de grote tafel in de bibliotheek hangt een tovertafel die altijd gebruikt kan worden. De gebruiksaanwijzing en afstandsbediening liggen in de la van het bureautje in de bibliotheek. Een leuke activiteit om samen met één of meerdere bewoners te doen.

Duofietsen

Boswijk heeft drie duofietsen, die door iedereen te gebruiken zijn op elke dag van de week. Reserveren kan bij het servicepunt, en ook de sleutels kunt u daar ophalen.

Hoog-laag-bad

Als een bewoner behoefte heeft aan een ontspannend bad, dan is dat mogelijk. Boswijk is namelijk in het bezit van een hoog-laag-bad. Bespreek deze optie met de eerst verantwoordelijke verzorgende (EVV) van uw naaste.

Belevenistafel

De belevenistafel staat in het Grand Café en biedt de mogelijkheid om door middel van spel, muziek en beelden herinneringen op te halen. De tafel is mobiel en kan dus meegenomen worden naar een woning om daar een spel te spelen of muziek te beluisteren. Na gebruik moet de tafel weer worden teruggezet in het Grand Café.

Kwaliteitsvenster

Bij Van Neynsel staat kwaliteit hoog in het vaandel. Belangrijke leidraad voor ons kwaliteitsbeleid is het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Dit kader beschrijft wat u, als cliënt of naaste, mag verwachten van verpleeghuiszorg. Check hier het kwaliteitsvenster van Boswijk.

Adres

Laan van Voorburg 13
5261 LS Vught

T: 073 – 68 42 130

Adres

Laan van Voorburg 13
5261 LS Vught

T: 073 – 68 42 130