• Dieet

Diëtetiek

Gezond eten en voldoende drinken is belangrijk voor uw gezondheid, conditie en zelfredzaamheid. Maar welke voeding past bij u? Hoe kunt u gewicht verliezen als dat nodig is, of juist wat extra kilootjes aankomen? De diëtist van Van Neynsel geeft u persoonlijk advies over de mogelijkheden van uiteenlopende diëten.

Begin op tijd

Onze diëtist is een deskundige op het gebied van voeding, en is gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en de gezondheid van ouderen. Begin op tijd met het verbeteren van uw voedingspatroon, want zo verkleint u de kans op ondervoeding en voedingsgerelateerde klachten. Het optimaliseren van uw gewicht en behoud van uw conditie en spierkracht zijn bovendien van groot belang voor de kwaliteit van uw leven. Een persoonlijke dieetbehandeling helpt daarbij.

Klachten en verschijnselen

Een dieet kan uitkomst bieden bij ongewenst gewichtsverlies, ongewenste gewichtstoename en klachten aan het spijsverteringskanaal zoals obstipatie, diarree, maagklachten of slikproblemen. Verder wordt vaak een dieet voorgeschreven bij ziektebeelden zoals diabetes mellitus, nierziekten, hart- en vaatziekten, COPD, kanker, parkinson, wonden/decubitus.

Klantenservice Van Neynsel

Diëtetiek wordt vergoed

De basisverzekering vergoedt maximaal 3 uur diëtetiek (dit kan verrekend worden met een nog openstaand eigen risico). Daarnaast kunt u vanuit een aanvullende verzekering extra uren vergoed krijgen. Raadpleeg uw polisvoorwaarden voor de details hierover.

Vergoeding vanuit ketenzorggroep

Wordt u behandeld voor diabetes type 2, COPD of CVRM, en is uw huisarts aangesloten bij een ketenzorggroep (zorggroep BeRoEmD of Chronos)? Dan wordt de dieetbehandeling vergoed vanuit het zorggroepbudget. Uw huisarts of praktijkondersteuner moet u specifiek hiervoor naar de diëtist verwijzen. Deze dieetadvisering komt dan niet ten laste van uw eigen risico.