Logeren bij Van Neynsel

Vrijwel elke mantelzorger krijgt er mee te maken: vermoeidheid, een emmer die bijna overloopt, en de behoefte of noodzaak om op te laden. Daarom biedt Van Neynsel logeerzorg: op verschillende locaties kan uw naaste terecht voor een prettig verblijf, met zorg op maat. Onze professionals nemen dan voor even de zorg van u over, zodat u kunt bijtanken. Dat kan voor enkele dagen, maar ook voor een langere periode en/of meerdere periodes. Het is ook mogelijk om regelmatig te komen logeren, bijvoorbeeld een aantal nachten per maand. Goed om te weten: de officiële naam van logeerzorg is respijtzorg.

Neem tijd voor uzelf

Als mantelzorger is het vaak moeilijk om tijd te nemen voor uzelf. De zorg voor uw partner of familielid kan erg zwaar zijn, zowel emotioneel als fysiek. Via Van Neynsel kunt u de zorg even uit handen geven om die zo belangrijke rustmomenten te nemen. Om een weekendje weg te gaan, om eindelijk met die vriendin een dagje naar het museum te kunnen of om gewoon even niet te hoeven zorgen. Een welverdiende adempauze voor korte of langere termijn.

Logeerappartement De Grevelingen

Logeerappartement Wij zijn Zuiderschans

Indicatie

Logeren met indicatie

Een logeergast heeft een zogenoemde WLZ-indicatie nodig of een WMO-beschikking van de gemeente. WLZ staat voor Wet langdurige zorg. Deze indicatie is aan te vragen bij de huisarts of (direct) via het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). WMO staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Deze beschikking is aan te vragen via het WMO-loket. Als u in de gemeente ’s-Hertogenbosch woont, vindt u ook veel informatie terug op de website van de gemeente. Als u een indicatie heeft, wordt logeren doorgaans volledig vergoed.

Logeren zonder indicatie

Heeft uw naaste geen WLZ- of WMO-indicatie, maar heeft u toch behoefte aan een moment om op te laden? Dan kunnen we alsnog iets voor u betekenen. We maken dan afspraken over de duur van het verblijf van uw naaste, en de zorg die nodig is. Kosten die hieraan verbonden zijn, worden vooraf met u besproken. U ontvangt een factuur die u rechtstreeks aan Van Neynsel betaalt. Het is mogelijk dat uw zorgverzekeraar (een deel) van het verblijf en de zorg vergoed. Dit is afhankelijk van hoe u verzekerd bent. U kunt contact opnemen met uw zorgverzekeraar om uit te zoeken of u in aanmerking komt voor een vergoeding.

Als u als familielid de logeerkamer voor uzelf huurt, betaalt u altijd zelf de kosten voor het verblijf.

Wist u dat …

… de logeerkamer ook gebruikt kan worden om te proefwonen?

… u na een operatie in de logeerkamer kunt verblijven, voorzien van zorg op maat?

… familieleden van bewoners ook van de logeerkamer gebruik kunnen maken?

Neem voor alle informatie en de voorwaarden contact op met 073 – 82 28 000 of indicatie@vanneynsel.nl.

Hoe werkt het?

Logeren bij Van Neynsel bereiden we goed voor. Telefonisch krijgt u alle informatie die u nodig heeft om te bepalen of logeerzorg passend is in uw situatie. Wanneer u gebruik wil maken van logeerzorg, krijgt u een rondleiding en intakegesprek met onze bemiddelaar wonen, zorg en welzijn op de locatie van Van Neynsel. Zo weten we zeker dat we kunnen bieden wat uw naaste nodig heeft. We maken heldere afspraken over in- en uitchecken, het verblijf en de benodigde zorg. Dat bespreken we allemaal tijdens een intakegesprek en leggen we vast in een logeerplan.

Locaties

Van Neynsel heeft 1 logeer-appartement bij Van Neynsel De Grevelingen en 2 logeer-appartementen bij onze nieuwe locatie Wij zijn Zuiderschans. Beide locaties zijn gevestigd vlakbij het centrum van ’s-Hertogenbosch en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer.

Faciliteiten

We combineren tijdens het logeren een gemoedelijke, huiselijke sfeer met goede, professionele zorg. De logeerkamer is van alle gemakken voorzien en heeft eigen sanitair. Verder kan uw dierbare gebruik maken van alle faciliteiten die onze woonzorglocaties bieden.

Activiteiten

Bij de locatie waar uw naaste kan komen logeren, is dagelijks veel te doen. Zo worden er verschillende activiteiten georganiseerd. Mensen die dat willen kunnen fietsen op de duofiets, spelletjes doen of – in sommige gevallen – bij de dagbesteding aanschuiven. Een wandeling maken in de tuin of even naar de stad is ook mogelijk. We kijken samen wat de wensen en mogelijkheden zijn. Het gaat erom dat uw naaste het bij ons fijn heeft, zodat u zorgeloos kunt opladen.

Kosten

Het verblijf bij Van Neynsel wordt in veel gevallen geheel vergoed omdat uw naaste een WLZ-indicatie of WMO-beschikking heeft. Particuliere zorg vanuit een persoonsgebonden budget of privé betalen is ook mogelijk. Soms betaalt u een kleine vergoeding voor eventuele uitstapjes of activiteiten. Onze bemiddelaar wonen, zorg en welzijn rekent eventuele bijkomende kosten graag samen met u uit. Voor de eigen bijdrage verwijzen we u naar het CAK.

Ik wil meer weten over logeren bij Van Neynsel