Wij zijn Zuiderschans

In ’s-Hertogenbosch-Zuid hebben we samen met woningcorporatie Zayaz een nieuwe woonlocatie gebouwd voor 65-plussers met en zonder zorgvraag, mensen met dementie en zogenaamde buurtverbinders. In de zomer van 2022 zijn de deuren geopend.

Wij zijn Zuiderschans is een levendige omgeving waarin mensen wonen, ontmoeten en werken. Kortom, waar geleefd wordt.

Wij zijn Zuiderschans heeft 83 appartementen voor 65-plussers, met en zonder zorgvraag. Buren kijken naar elkaar om en doen samen actief leuke dingen. Familie, vrienden, buurtbewoners en vrijwilligers ontmoeten elkaar op het centrale plein waar steeds weer iets nieuws te beleven valt. 8 appartementen zijn voor mensen die bereid zijn zich in te zetten als vrijwilliger, zogenoemde Buurtverbinders. Van Neynsel draagt zorg voor de 44 studio’s voor mensen met dementie.

Wij zijn Zuiderschans is volledig ingericht op het maken van contact. Dit geldt ook voor mensen met dementie. Hun voordeuren komen uit in de algemene, beschermde omgeving met allerlei sociaal-culturele voorzieningen. Een bewoner met dementie heeft dus dezelfde privacy als ieder ander, én dezelfde vrijheid. Alleen zal een enkele deur voor sommigen niet meer vanzelfsprekend opengaan. Voor al deze bewoners is Wij zijn Zuiderschans een veilig en gezellig thuis.

Vernieuwende aanpak

Van Neynsel kiest voor een vernieuwende aanpak in de ouderenzorg met een team dat bestaat uit medewerkers mét en zonder zorgachtergrond. Mensen met ervaring in onder andere de horeca, hospitality of dienstverlening werken samen met verpleegkundigen en verzorgenden volgens het principe van de Sociale Benadering Dementie. Een waardevolle combinatie. De focus ligt op wat er nog allemaal wel kan, ondanks de dementie. Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee, dat is het idee. Dit vraagt om medewerkers die kunnen improviseren en inspelen op de behoeften en wensen van bewoners. Die het lef hebben om actie te ondernemen en met elkaar Wij zijn Zuiderschans willen realiseren.

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Kwaliteitsvenster

Bij Van Neynsel staat kwaliteit hoog in het vaandel. Belangrijke leidraad voor ons kwaliteitsbeleid is het Kwaliteitskader Verpleeghuiszorg. Dit kader beschrijft wat u, als cliënt of naaste, mag verwachten van verpleeghuiszorg. Check hier het kwaliteitsvenster van Wij zijn Zuiderschans.

Adres

Sweelinckplein 12
5216 EH ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 79 01 107

Adres

Sweelinckplein 12
5216 EH ‘s-Hertogenbosch

T: 073 – 79 01 107