Ergotherapeut

Het huishouden doen, uw hobby blijven uitoefenen of douchen. Soms lukt het niet meer zo goed om deze dagelijkse activiteiten zelfstandig te doen. Bijvoorbeeld door een ziekte of doordat het ouder worden ongemakken geeft. Dat kan anders. Met advies, training en het inzetten van de juiste hulpmiddelen is het vaak mogelijk om langer, prettiger en veiliger thuis te blijven wonen. De ergotherapeuten van Van Neynsel ondersteunen u hier graag bij.

Behoud van uw zelfstandigheid

De ergotherapeut behandelt mensen die door een ziekte, trauma, overbelasting of handicap, moeite hebben met dagelijkse activiteiten. Bijvoorbeeld omdat hun conditie vermindert, ze geheugenproblemen hebben of omdat de spierkracht achteruit is gegaan. Herkent u dat? Dan kan ergotherapie uitkomst bieden. Door oefeningen te doen is het mogelijk dat u uw vaardigheden verbetert. De ergotherapeut kijkt daarbij naar wat u zelf nog kunt en geeft waar nodig advies over hulpmiddelen. Zo kunt u veilig en zelfstandig thuis blijven wonen.

Waarbij kan ergotherapie helpen?

De ergotherapeut kan u helpen wanneer:

Wat kan ergotherapie voor u betekenen?

Wanneer u deze problemen bij uw dagelijkse handelingen ervaart, komt onze ergotherapeut bij u thuis en bespreekt met u en uw naasten welke aanpak bij u past. Door ergotherapie:

Heeft u te maken met dementie? Dan wordt de ergotherapie uitgevoerd door ergotherapeuten die geschoold zijn in het werken volgens de methode EDOMAH.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact op met het secretariaat Kennis- en Behandelcentrum via secretariaatkbc@vanneynsel.nl of tel. 073-8228080. We bespreken graag uw persoonlijke situatie, wensen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat krijgt u vergoed?

Ergotherapie wordt vergoed vanuit de basisverzekering voor tien uur per kalenderjaar. Aanvullende verzekeringen bieden soms een uitbreiding van dit aantal uren. Wij adviseren u vooraf uw polisvoorwaarden te controleren of dit ook voor u van toepassing is. Voor ergotherapie is een verwijzing van de huisarts wenselijk.

edoma.jpg

Terug naar kennis- en behandelcentrum