Print deze pagina:

Antoniegaarde

 • Antoniegaarde
 • Antoniegaarde
 • Antoniegaarde
 • Antoniegaarde
 • Antoniegaarde
 • Antoniegaarde
 • Antoniegaarde
 • Antoniegaarde

Algemeen

Antoniegaarde

Van Neynsel Antoniegaarde is te vinden op een van de meest karakteristieke plekken in het centrum van ’s-Hertogenbosch: aan de Zuid-Willemsvaart vlakbij Sluis 0. De markante Sint Antoniuskapel is opgenomen in het complex, dat bestaat uit diverse gebouwen liggend om een strak aangelegde, mooie, open binnentuin met zonneterrassen. Door de centrale ligging zijn er in de directe omgeving veel winkels, cafés en restaurants en culturele instellingen. Een unieke centrumlocatie!

Antoniegaarde is altijd levendig. Hecht u belang aan comfort, een warme sfeer en contact met anderen, goede voorzieningen en voldoende activiteiten in eigen huis? Dan is Antoniegaarde ideaal voor u!

Adres

Zuid Willemsvaart 509
5211 SJ 's-Hertogenbosch
073-6136441
Lees meer

Wonen

Wonen in Antoniegaarde

Van Neynsel Antoniegaarde heeft 200 appartementen, verdeeld over 3 gebouwen:

 • 130 seniorenappartementen, variërend van 55 m² tot 160 m²
 • 70 zorgappartementen van circa 55 m²

Alle appartementen hebben een aparte woonkamer, 1 slaapkamer, een keuken, een badkamer en een balkon. Er zijn enkele grotere seniorenappartementen (zogenaamde penthouses), welke een extra slaapkamer hebben.

Lees meer

Zorg & behandeling

Zorg & behandeling bij Antoniegaarde

Dagopvang

Dagopvang voor ouderen is dagbesteding voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar net dat beetje meer begeleiding nodig hebben. Antoniegaarde biedt dagopvang voor interne- en externe cliënten in een van de twee huiskamers. Deze is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.30 uur tot 15.45 uur. U neemt deel aan activiteiten, krijgt professionele begeleiding en verzorging. Dagopvang ontlast ook uw partner en/of mantelzorger. De activiteiten zijn gericht op uw individuele wensen en behoeften. Daarnaast bieden we groepsactiviteiten aan.

Via het WMO-loket van de gemeente is het mogelijk te bekijken of u in aanmerking komt voor dagbesteding. Ook via de Wlz (Wet langdurige zorg) zijn hier mogelijkheden voor. Neem gerust contact op met onze Klantenservice voor meer informatie.

‘‘Mijn man is slechtziend, slecht ter been, dementerend en gaat sinds twee jaar naar de dagbesteding bij Antoniegaarde. Hij heeft het heel goed naar zijn zin, doet mee aan allerlei activiteiten, ontmoet daar andere mensen en gaat daarom inmiddels vier dagen per week. Als hij thuis is  kijkt hij toch maar de hele dag televisie. Voor mij als mantelzorger zijn die vrije uurtjes heel belangrijk. Even wat tijd voor mezelf, waarin ik leuke dingen kan doen. Dat is hard nodig.’’

Lees meer

Faciliteiten

Faciliteiten Antoniegaarde

Antoniegaarde beschikt o.a. over de volgende faciliteiten:

 • Brasserie
 • Receptie
 • Wijkpunt
 • Vide met biljart
 • Fraai aangelegde binnentuin
 • Wasserette
 • Winkel (elke werkdag en zaterdag geopend van 9.30 tot 11.30 uur)
Lees meer

Eten & ontmoeten

Brasserie Antoniegaarde

De brasserie van Antoniegaarde is een gezellige ontmoetingsplek. Bewoners, familie en mensen uit de wijk zijn hier van harte welkom. Aan de ene kant kijkt u uit op de Zuid-Willemsvaart en aan de andere kant op de fraai aangelegde binnentuin. De hele dag door kunt u hier terecht voor een kopje koffie of thee met iets lekkers of een gerecht van de kleine kaart.

Dagelijks kunt u genieten van een smakelijk driegangen diner met altijd een keuze uit twee soepen en twee hoofdgerechten met aansluitend een dessert. Deze warme maaltijd serveren we om 12.30 uur en om 17.30 uur. Wij vinden het prettig als u even reserveert via de receptie.

Sociëteit Antoniegaarde

De Sociëteit is een ontmoetingsplek voor senioren. Lidmaatschap en koffie/thee zijn gratis, u betaalt alleen een kleine bijdrage voor het hapje in de pauze. De Sociëteit is een gezellige en laagdrempelige manier om anderen te ontmoeten en er gewoon eens even uit te zijn. Bovendien is er een gevarieerd en aansprekend programma, dat bestaat uit de meest uiteenlopende lezingen.

De Sociëteit van Antoniegaarde is elke 3e woensdag van de maand. De data en het programma nemen we op in de activiteitenkalender. Aanmelden is niet nodig, vrije inloop.

Maaltijdservice

Van Neynsel biedt ook een maaltijdservice. Een goede en gezonde maaltijd die bij u thuis wordt bezorgd: gemakkelijk, lekker en gericht op uw eigen wensen. De maaltijden worden bereid met verse ingrediënten en geheel naar uw eigen wensen. Beetje meer jus, extra groenten, zoutarm of een dieet? Het is allemaal mogelijk en eenvoudig te regelen. Dat geldt ook voor het bestellen. Met de persoonlijke menukaart kunt u kiezen waar u zin in heeft en uw bestelling eventueel aanvullen met verse boodschappen. Uw vaste bezorger brengt de maaltijden en/of boodschappen wekelijks op een vaste dag bij u thuis. Meer weten? Bekijk het assortiment en de mogelijkheid om uw maaltijden zelf samen te stellen.

Lees meer

Activiteiten

Verenigingen en Vermaak in Antoniegaarde

Elke dag is er wel iets te doen in Antoniegaarde. Het gevarieerde programma omvat onder andere:

 • Ontmoeting
 • Creatieve activiteiten
 • Bewegingsactiviteiten
 • Spelactiviteiten
 • Culturele activiteiten
 • Wekelijkse kerkdienst

De activiteitenkalender wordt elke maand opgehangen en verspreid. U kunt er ook naar vragen bij de receptie. Heeft u vragen of nieuwe ideeën, laat het ons weten.

In Antoniegaarde zijn momenteel 17 verenigingen actief. Bewoners en vrijwilligers regelen de meeste verenigingen zelf, enkele worden georganiseerd en begeleid door professionals.

Speciale evenementen, zoals een optreden van een koor, een presentatie van een studentenvereniging, lezingen, een fanfare, noemen we Vermaak. Omdat we een centrumlocatie zijn, zoeken we ook zoveel mogelijk verbinding met de grote festiviteiten van Den Bosch. Enkele voorbeelden zijn; Carnaval, Jazz in Duketown, Theater Boulevard en Den Bosch Maritiem.

Lees meer

Kwaliteit

Kwaliteit

Van Neynsel wil graag dat haar klanten voor Van Neynsel blijven kiezen. Daarom werken we continu aan onze kwaliteit. Bent u niet tevreden of juist bijzonder tevreden? Dan horen we dat graag. U helpt ons met uw feedback. Hiermee verbeteren we de dienstverlening.

Op deze pagina leest u meer over kwaliteit (en privacy) bij Van Neynsel.

Hier leest u hoe de bewoners van Antoniegaarde de kwaliteit van Van Neynsel beoordeeld hebben. Heeft u suggesties om de zorg en dienstverlening te verbeteren of bent u juist bijzonder tevreden? Neemt u dan contact op met onze klantenservice op 073-822 80 00. Ook vinden we het fijn wanneer u een positieve beoordeling achterlaat op www.zorgkaartnederland.nl. Een compliment wordt gedeeld met de afdeling of medewerker(s) die u zo goed geholpen hebben.

Heeft u een klacht? Die willen we graag zo goed mogelijk oplossen. Laat het ons weten, zodat wij er iets aan kunnen doen!

Lees meer

Overige

Cliëntenraad Antoniegaarde

Elke locatie van Van Neynsel heeft een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad is een onafhankelijk en zelfstandig orgaan. De cliëntenraad praat elke zes weken met het locatiemanagement van de locatie.

De cliëntenraad houdt het locatiemanagement op de hoogte van wat cliënten vinden; over wat er goed gaat en wat er beter kan. Daarnaast geeft de cliëntenraad ook gevraagd en ongevraagd advies over de kwaliteit van zorg. Het gaat dan om zaken die van belang zijn voor cliënten, zoals voeding, veiligheid, de benoeming van een nieuwe manager, een verbouwing of klachtenbehandeling.

De cliëntenraad kan uw belangen beter behartigen als u uw ideeën, signalen en wensen kenbaar maakt. De cliëntenraad heeft een eigen postvakje of brievenbus, vraag er eventueel naar bij de receptie/servicepunt. Op enkele plekken in huis hangen posters op van de cliëntenraad. Hier staan eveneens de contactgegevens op.

Lees meer