• Zorg - Van Neynsel

Onze visie op zorg

Een mens is een sociaal wezen. Hoe je omgeving je ziet, zich opstelt en je in- of juist buitensluit, heeft invloed op hoe jij je voelt. Op jouw welbevinden. Hetzelfde geldt voor onze cliënten. In de zorg voor ouderen zijn het dan ook vaak de kleine momentjes van oprechte aandacht die het grote verschil maken. Die ervoor zorgen dat iedereen een waardevolle dag beleeft. Bij Van Neynsel vinden we dat ouderenzorg vooral daarover moet gaan.

Van oudsher kijken zorgprofessionals door een zorgbril en cliënten worden vooral gezien als patiënt. Om welbevinden van ouderen te realiseren, verbreden we bij Van Neynsel onze blik naar het psychologische domein (hoe ga ik om met mijn veranderende wereld) en het sociale domein (welk effect heeft mijn ziekte op mijn sociale relaties). Wij zijn van mening dat juist de combinatie van deze drie domeinen, een echte bijdrage levert aan het welbevinden.

Voor onze medewerkers betekent dit een [andere] manier van werken, die uitgaat van wat onze bewoners en cliënten belangrijk vinden. Voel jij je hierdoor aangesproken? Kies dan voor Van Neynsel!

Voor wie wil werken bij Van Neynsel zijn er allerlei mogelijkheden. Of het nou via een stage is, vrijwilligerswerk of een betaalde baan… Er zijn veel wegen naar werken en leren bij Van Neynsel.

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Wat is onze droom?

We willen dat ouderen, ook wanneer het leven ingrijpend verandert, hun eigen leven kunnen leiden in een vertrouwde omgeving. Welbevinden is het resultaat van al onze inspanningen.

Wat merken onze bewoners en cliënten er van?

Wij zijn er voor ouderen in de gemeenten Den Bosch en Vught die behoefte hebben aan  ondersteuning. Bijvoorbeeld bij het aangaan en onderhouden van contact met anderen. Bij het uitvoeren van allerlei dagelijkse werkzaamheden of bij het werken aan hun lichamelijke en geestelijke gezondheid. Alles wat Van Neynsel voor deze ouderen doet, is gericht op hun welbevinden. Dat doen we met medewerkers die zelf ook lekker in hun vel zitten.

Actief zorg

Wat ons verbindt

De cultuur en de werksfeer binnen Van Neynsel worden bepaald door onze eigen medewerkers. Wat ons verbindt, zijn onze merkwaarden: persoonlijk, betrokken en professioneel.

Persoonlijk: We luisteren heel goed en vragen door. We proberen ons in te leven in de ander. We voelen aan hoe we op de behoeften en verlangens van cliënten kunnen inspelen.

Betrokken: We werken met passie aan ons doel: meer welbevinden voor onze cliënten. We hebben  belangstelling voor de mensen voor en met wie we werken, en respecteren hun normen en waarden. We zijn empathisch en oprecht. We zijn positief en duidelijk. We maken gebruik van elkaars expertise. Door onze houding voelen cliënten, collega’s en vrijwilligers zich welkom en thuis bij Van Neynsel. Hulpvaardig: vooral in de interactie met klanten en met elkaar zijn we attent, inlevend en vriendelijk. We werken met respect voor de ander.

Professioneel: We kennen ons vak. We zijn deskundig, betrouwbaar en bereid om je te blijven ontwikkelen en de ‘welbevinden-bril’ een plaats te geven in ons dagelijkse werk. We zijn heel kritisch op bureaucratie en zinloze regels. We werken samen met collega’s aan een gezamenlijk resultaat.

Deze merkwaarden helpen ons om onze bewoners en cliënten een waardevolle dag te geven.

Plezier in je werk

Liefde voor het vak

Plezier hebben in je werk én een goede balans tussen werk en privé. Bij Van Neynsel zijn er volop mogelijkheden voor een baan die bij jou past; tijdelijk of vast, werken op één of meerdere locaties, veel of weinig uren. Binnen een team van betrokken collega’s zet je je in om bewoners en cliënten een waardevolle dag te bezorgen. Samen met je collega’s regel je alles en je leert van elkaars kennis en talenten. Passie voor het vak en echte betrokkenheid is wat we met elkaar delen.

Vrijheid en zelfstandigheid

Vrijheid om je vak in te vullen. Dit betekent dat je als medewerker de vrijheid krijgt om vaker zelf keuzes te maken. Keuzes die gebaseerd zijn op de vakkennis en intuïtie van jou als professional. Keuzes op basis van vragen zoals: “Hoe wordt mevrouw De Jong hier beter van” en “Wat draagt wat ik nu doe bij aan het welbevinden van meneer Janssen?” Zo maken we elke dag waardevol. Voor onze bewoners en voor jou.

Niet stilstaan

Bij Van Neynsel hoef je niet stil te staan. De zorg wordt steeds complexer en wij bewegen mee. Dat vraagt flexibiliteit, maar biedt ook een hoop kansen. Je werkt mee met nieuwe projecten of volgt een interne opleiding voor het vergroten van je deskundigheid.

Vrijwilligers zorg

Werken bij Van Neynsel

Alles wat wij voor ouderen doen, is gericht op die fijne dag. Dat doen we met medewerkers die zelf ook lekker in hun vel zitten. Iets voor jou? Bij Van Neynsel zijn er volop mogelijkheden voor een baan die bij jou past!

Antoniegaarde - woonkamer

Arbeidsvoorwaarden

Van Neynsel valt onder de CAO voor Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg (VVT). Hierdoor ben je verzekerd van:

  • een goed salaris
  • eindejaarsuitkering en vakantiegeld
  • pensioen via Pensioenfonds Zorg en Welzijn

Unieke arbeidsvoorwaardenregeling!

Daarnaast heeft Van Neynsel een uitgebreid pakket van secundaire arbeidsvoorwaarden. Deze zijn uniek en op maat gemaakt, in overleg met onze ondernemingsraad. Als medewerker heb je zelf invloed op deze arbeidsvoorwaardenregeling. Voorbeelden van onderwerpen zijn:

  • individueel opleidingsbudget waarover je zelf kunt beschikken;
  • jaargesprek waarbij je zelf doelstellingen formuleert;
  • fiscaal voordeel bij de aanschaf van tablet of smartphone;
  • arbeidsvoorwaarden uitruilen, zoals het verkopen van verlof of de aanschaf van een fiets.
    (Van Neynsel neemt ook deel aan het initiatief B-Riders om medewerkers te stimuleren met de fiets naar het werk te komen).

Nieuwe medewerkers krijgen vanzelfsprekend uitgebreide informatie over de arbeidsvoorwaarden.