Van Neynsel spreker bij groot HR-event

Van Neynsel is een van de gastsprekers tijdens het landelijke HR-event van FWG Progressional People, op 1 oktober in Almere. De ouderenorganisatie vertelt daar over haar ontwikkelingstraject Expeditie Zorg en Welbevinden, waarmee medewerkers nóg meer door een welbevindenbril leren kijken.

Het thema van het evenement is ‘magnetisch werkgeverschap in de zorg’, oftewel het binden en behouden van medewerkers. Van Neynsel is een van de twee showcases en mag vertellen over wat ze doet in het kader van magnetisch werkgeverschap.

Uitstroom is nihil

Directeur zorg Jorie Akkermans, wijkmanager Angelien van der Heijden, verzorgende IG Helmi van Tongerlo en eerst verantwoordelijke verzorgende Ingrid Wijnands vertellen over de Expeditie Zorg en Welbevinden en de eerste bevindingen en resultaten. “De uitstroom van ontevreden medewerkers bij Van Neynsel De Grevelingen is nihil”, zegt Van der Heijden. “Absoluut een resultaat van de expeditie. De sfeer is verbeterd en collega’s zijn vrolijker en enthousiaster.” Akkermans vult aan: “Maar we willen ook onze leermomenten delen. De expeditie is bijvoorbeeld nog niet op elke locatie een even groot succes. We onderzoeken hoe dat komt en passen dan de route aan. De expeditie is echt een ontdekkingsreis.”

Nationale HR Zorg Award

Het organiserende FWG Progressional People ondersteunt Van Neynsel bij de expeditie en biedt de organisatie nu een podium om over de ervaringen te praten. Tijdens het HR-evenement wordt ook de Nationale HR Zorg Award uitgereikt. Van Neynsel staat overigens niet met de minsten op het programma. Ook medewerkers van bijvoorbeeld Tony’s Chocolonely komen vertellen over hun manier van HR. Bekijk hier het volledige programma.