Wel werken in de zorg, geen zorgen over werk

Wij zijn Zuiderschans zoekt 60 nieuwe medewerkers

In ’s-Hertogenbosch-Zuid zetten zorgorganisatie Van Neynsel en woningcorporatie Zayaz een nieuwe woonlocatie neer voor 65-plussers met en zonder zorgvraag, mensen met dementie en zogenaamde buurtverbinders. Daarvoor zijn 60 nieuwe medewerkers nodig.

Wij zijn Zuiderschans wordt een levendige omgeving waarin mensen wonen, ontmoeten en werken. Kortom, waar geleefd wordt. Om de zorg voor mensen met dementie binnen deze locatie vorm te geven, zoekt Van Neynsel 60 gemotiveerde professionals, met en zonder achtergrond in de zorg. Mensen die al lerend en improviserend willen laten zien dat wonen voor mensen met dementie anders kan. Met meer aandacht voor het individu en zijn naasten. Een kans voor iedereen om over te stappen naar de zorg en deel uit te maken van Wij zijn Zuiderschans.

Wonen in Wij zijn Zuiderschans

In Wij zijn Zuiderschans komen 83 appartementen voor 65-plussers, met en zonder zorgvraag. Buren kijken naar elkaar om en doen samen actief leuke dingen. Familie, vrienden, buurtbewoners en vrijwilligers ontmoeten elkaar op het centrale plein waar steeds weer iets nieuws te beleven valt. 8 appartementen worden gereserveerd voor mensen die bereid zijn zich in te zetten als vrijwilliger. Daarnaast komen er 44 studio’s voor mensen met dementie. Wij zijn Zuiderschans is volledig ingericht op het maken van contact. Dit geldt ook voor mensen met dementie. Hun voordeuren komen uit in de algemene, beschermde omgeving met allerlei sociaal-culturele voorzieningen. Een bewoner met dementie heeft dus dezelfde privacy als ieder ander, én dezelfde vrijheid. Alleen zal een enkele deur voor sommigen niet meer vanzelfsprekend opengaan. Voor al deze bewoners is Wij zijn Zuiderschans een veilig en gezellig thuis.

Vernieuwende aanpak

Van Neynsel kiest voor een vernieuwende aanpak in de ouderenzorg met een team dat bestaat uit medewerkers mét en zonder zorgachtergrond. Mensen met ervaring in onder andere de horeca, hospitality of dienstverlening werken samen met verpleegkundigen en verzorgenden volgens het principe van de Sociale Benadering Dementie. Een waardevolle combinatie. De focus ligt op wat er nog allemaal wel kan, ondanks de ziekte. Bij Wij zijn Zuiderschans doet iedereen mee, dat is het idee. Dit vraagt om medewerkers die kunnen improviseren en inspelen op de behoeften en wensen van bewoners. Die het lef hebben om actie te ondernemen en met elkaar Wij zijn Zuiderschans willen realiseren.

Wel nachtdiensten, geen slapeloze nachten

Wij zijn Zuiderschans zoekt dus 60 nieuwe medewerkers en maakt graag kennis met mensen die de stap durven zetten om samen te pionieren. Zorgprofessionals en professionals met een totaal andere expertise gaan het samen doen. En er is geen standaard sollicitatieprocedure. Van Neynsel maakt graag kennis met kandidaten tijdens een #pasjebijzuiderschans-ochtend of -middag op 7 of 8 maart. Tot ziens bij Wij zijn Zuiderschans.