Versoepelingen: dit gaat er veranderen

De blijdschap is groot bij de meesten van ons, want er zijn grote versoepelingen aangekondigd.

We willen graag benadrukken dat er weliswaar ruimte is voor versoepelingen, maar dat het aantal besmettingen nog steeds erg hoog is. Het ziektebeeld is in de meeste gevallen mild, maar onze bewoners en cliënten is een doorgaans kwetsbare doelgroep, voor wie wij als organisatie een zorgplicht hebben. We zijn dus met zijn allen verantwoordelijk voor verantwoord en slim versoepelen.

Goed om te weten: als een bewoner vanwege een coronabesmetting in isolatie is, gelden mogelijk andere afspraken en/of aanvullende maatregelen. Daarnaast zijn er per locatie enkele aanvullingen en/of aanpassingen op onderstaande huisregels mogelijk.

Vanaf vandaag, vrijdag 18 februari, geldt het volgende:

  • U draagt nog steeds een mondkapje en houdt 1,5 meter afstand.
  • Er is geen maximaal aantal toegestane bezoekers meer. Ook hierbij geldt dat we u vragen rationeel te zijn: de kamers en appartementen zijn doorgaans relatief klein, en met veel mensen dicht op elkaar staan blijft risicovol in de verspreiding.
  • Het is weer toegestaan om verjaardagen met meerdere gasten te vieren en recepties te houden.

Vanaf vrijdag 25 februari geldt het volgende:

  • Het is niet meer verplicht om een mondkapje te dragen of 1,5 meter afstand te houden. Maar: we adviseren dit wel te blijven doen omdat er nog steeds heel veel besmettingen zijn. De keuze is dus aan u. Bezoek kan nog altijd een mondkapje krijgen bij de entree van onze locatie.
  • Onze horeca wordt deels weer ingedeeld zoals voor corona. We houden echter een apart deel wel ingericht op 1,5 meter, voor bewoners en bezoekers die zich hier prettiger/veiliger bij voelen. Fijn als u hier rekening mee wilt houden.
  • Onze medewerkers met direct cliëntcontact blijven een mondmasker dragen binnen de cirkel van 1,5 meter van u. Dit doen we vooral omdat er erg veel uitval is vanwege besmettingen en we onze medewerkers zo extra willen beschermen tegen een mogelijke besmetting. Twee weken na carnaval bekijken we de situatie opnieuw.