Wereld Alzheimerdag in ‘s-Hertogenbosch

Welke initiatieven zijn er voor mensen met dementie en hun naasten? Waar kun je terecht als je meer wilt weten over deze ziekte? Tijdens Wereld Alzheimerdag presenteren organisaties zich bij Van Neynsel De Taling in buurt De Schutskamp tijdens een infomarkt. Ook is hier de theatervoorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’ te zien.

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimerdag, met dit jaar als thema ‘Samen op pad’. Op deze dag wordt met activiteiten en evenementen in het hele land extra aandacht gevraagd voor dementie. In dementievriendelijke buurt De Schutskamp organiseren Farent, Van Neynsel en de regionale afdeling van Alzheimer Nederland samen een evenement.

Infomarkt

De middag begint met een presentatie van Angret Timmermans en Trix van Oosteren. Zij zijn casemanager dementie bij Van Neynsel en vertellen over wat zij voor mensen met dementie én hun naasten kunnen betekenen. De informatiemarkt heeft stands van allerlei organisaties en initiatieven, zoals ’S-PORT / fietsmaatjes, Mantelzorg Farent, Van Neynsel, Geheugenhuis, Stichting Alzheimer Nederland, T-HuiZ en BrabantZorg. Zo worden bezoekers nog meer wegwijs gemaakt op het gebied van de voorzieningen omtrent dementie in onze stad/wijk.

Theatervoorstelling

Als dementie je leven binnenkomt, verandert er veel voor degene die lijdt aan dementie, maar ook voor zijn of haar omgeving. De bekroonde voorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’ geeft een inkijkje in het leven van de mensen die het overkomt en is tijdens de middag te bezoeken. De voorstelling geeft ook concrete handvatten om het contact met mensen met dementie te verbeteren. Een voorstelling met een lach en een traan, waarbij ook een nagesprek plaatsvindt.

Wereld Alzheimerdag in ’s-Hertogenbosch vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur bij Van Neynsel De Taling, Eendenkooi 2 (tegenover de Helftheuvelpassage). Toegang is gratis.
Het is fijn als bezoekers zich vooraf aanmelden. Dat kan tot 19 september via dementievriendelijkdenbosch@farent.nl of 06-51866557.

Een scène uit de theatervoorstelling ‘De dementie van Jet en Harrie’