Aftrap team Wij zijn Zuiderschans

Hoera! Gisteren is ons splinternieuwe team voor Wij zijn Zuiderschans begonnen aan het inwerk- en kennismakingstraject. Als de deuren van onze bijzondere locatie binnenkort opengaan, staan deze medewerkers de bewoners met open armen op te wachten.

Bij Kloosterhotel ZIN in Vught stond de eerste teamdag gisteren in het teken van kennismaken, heel veel informatie, en de nodige teambuilding.

Wij zijn Zuiderschans in ’s-Hertogenbosch-Zuid is een initiatief van Van Neynsel en woningcorporatie Zayaz en wordt een woonlocatie voor 65-plussers met en zonder zorgvraag, mensen met dementie en zogenaamde buurtverbinders. Een levendige omgeving waarin mensen wonen, ontmoeten en werken. Kortom, waar geleefd wordt.
Van Neynsel kiest hier voor een vernieuwende aanpak in de ouderenzorg met een team van medewerkers met én zonder zorgachtergrond. Mensen met ervaring in de horeca, hospitality of dienstverlening werken samen met verpleegkundigen en verzorgenden volgens het principe van de Sociale Benadering Dementie. Al lerend en improviserend willen we zo laten zien dat wonen voor mensen met dementie anders kan. Met meer aandacht voor het individu en zijn naasten.