Actuele informatie coronamaatregelen

Als organisatie houden we goed in de gaten hoe het coronavirus zich ontwikkelt, en natuurlijk ook hoe het gaat met onze bewoners. We blijven onderzoeken welke maatregelen we kunnen verruimen of veranderen. Steeds in goed overleg en passend bij de locatie en de actuele ontwikkelingen, en altijd met grote voorzichtigheid en volgens de maatregelen en protocollen van het RIVM en GGD Hart voor Brabant.

Onze maatregelen zijn nu als volgt (stand van zaken op 6 augustus):

  • Het aantal mensen dat op bezoek mag komen, is vrijgelaten. Wel handhaven we de regel van maximaal 2 bezoekers tegelijkertijd op de kamer van een bewoner. Anders kunnen we geen 1,5 meter afstand van elkaar houden, en aan die maatregel moeten én willen we vasthouden.
  • Bezoek wordt bij de voordeur van elke locatie ontvangen. Daar nemen we een gezondheidschecklist door om zeker te weten dat iemand die binnenkomt geen gezondheidsklachten heeft die op corona kunnen wijzen.
  • Ook vragen we of bezoekers op vakantie zijn geweest naar landen met een code oranje of rood. Was de bezoeker in een gebied met code oranje of rood, dan is ons dingende advies om bij terugkomst in Nederland 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. We staan bezoek gedurende die periode niet toe omdat de risico’s van eventuele besmetting te groot zijn. Na deze 14 dagen, en als de bezoeker klachtenvrij is, is hij/zij weer van harte welkom.
  • Onze huisregels staan duidelijk vermeld op banners bij de entree.
  • Bezoekers kunnen bewoners mee naar buiten nemen voor een wandeling of voor een uitstapje. Vermijd daarbij drukke plekken en houd 1,5 meter afstand van anderen.
  • Op sommige locaties is het restaurant op bepaalde tijdstippen en onder voorwaarden weer toegankelijk voor bewoners, bijvoorbeeld om samen (op veilige afstand) te eten of koffie/thee te drinken. Bewoners weten daarvan. Voor bezoekers zijn deze openbare plekken nog niet toegankelijk.
  • Per locatie hebben bewoners verschillende mogelijkheden tot beweging, contact met elkaar en afleiding. Daarover houden we bewoners via de interne nieuwsbrieven op de hoogte.

Een nieuwe uitbraak?

Let op: bij een nieuwe uitbraak van het covid-19-virus stellen we direct aanvullende maatregelen. Dat is erg vervelend, dus doen we er alles aan om dit te voorkomen. Samen met elkaar zorgen we dat de ontmoetingen tussen bewoners en bezoekers zo veilig mogelijk verlopen. Veilig voor onze bewoners, voor bezoekers en voor onze medewerkers en vrijwilligers.

Meer informatie

Met vragen het coronavirus kunt u terecht op de website van het RIVM of bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351.

Met deze enorme stickers geven we bij al onze locaties duidelijk aan hoe 1,5 meter afstand houden eruit ziet.

Bij onze locaties wordt duidelijk aangeven wat 1,5 meter afstand precies inhoudt. De afstand is namelijk groter dan je denkt.