Gerestylede woning 1 Van Neynsel Boswijk geopend

Alleen maar blije gezichten vrijdag, bij de officiële opening van de gerestylede woning 1 van Van Neynsel Boswijk. Bewoners, familieleden en medewerkers zijn harstikke trots op de nieuw ingerichte woning. “Kijk toch eens wat prachtig”, wijst mevrouw Van Dulmen op de gang van de woning. “Net of je in een bos loopt.”

De metamorfose van de woning was mogelijk door een gewonnen geldbedrag van 12.500 euro. Karin Bouwdewijns is verzorgende bij Boswijk en schreef zich in voor de ‘GOED beDOELd-actie’ van franchiseformule ThuisIn, dat het bedrag beschikbaar stelde. In een week tijd heeft de hele metamorfose plaatsgevonden. “Complimenten voor de schilders en behangers”, zegt Karin, “want die hebben behoorlijk geruisloos gewerkt. En de bewoners vonden het eigenlijk wel leuk dat er wat reuring was en dat er jonge gasten op bezoek waren.”

Lint doorknippen

Mevrouw Van Dulmen is de oudste bewoonster van woning 1, en knipte samen met Jac Engering, wiens vrouw daar ook woont, het lint door om de woning symbolisch te heropenen. Teamcoach Hans van Venrooy zette vervolgens ook Karin in het zonnetje. “Vette complimenten voor jou, want zonder jouw inzet was dit allemaal niet mogelijk geweest.” “Het heeft me veel tijd gekost”, reageerde Karin, “maar vooral enorm veel energie opgeleverd. Woning 1 is nu een nóg fijnere werk- en woonplek geworden.” De heropening werd gevierd met een korte rondleiding en gebak voor de bewoners.