‘Neem het leven niet te serieus’

Enthousiast, altijd vrolijk, en bijzonder uitgesproken. Dat is dj El Loco. In gesprek met Peter van der Elst, de vaste huis-dj bij feesten en activiteiten in onder meer Van Neynsel Antoniegaarde, Eemwijk en De Taling.

De naam El Loco zegt het al: deze dj is een tikkie gek. “Je moet het leven niet te serieus nemen”, zegt de goedlachse Bosschenaar. Hij neemt geen blad voor de mond, en kent inmiddels veel medewerkers en bewoners van de verschillende locaties. “Ik denk dat mijn openhartigheid wel gewaardeerd wordt. Het levert in ieder geval mooie gesprekken en veel gezellige ontmoetingen op.”

Nederlandstalige muziek

Dj El Loco is met zijn 500.000 mp3’tjes van alle muzikale markten thuis. “Ik draai veel Nederlandstalige muziek, en klassiekers die de bewoners mee kunnen zingen. Verder speel ik natuurlijk in op reacties of verzoekjes.” Bij Eemwijk zitten in het publiek soms ook bewoners met (een beginnende vorm van) dementie. “Een dame was steeds heel passief. Haar dochter vertelde me toen waar ze vroeger graag naar luisterde. Ik zette die muziek op, en ze begon mee te bewegen. Dat zijn bijzondere momenten.”

Dj El Loco draait elke tweede en vierde donderdagochtend van de maand bij Van Neynsel Eemwijk en elke eerste en derde maandag van de maand bij Van Neynsel Antoniegaarde.