Het Grijze Koppen Orkest start bij Van Neynsel

Samen zingen, muziek maken, neuriën of gewoon kijken hoe anderen dat doen. Vanaf 9 september start bij Van Neynsel Antoniegaarde en Van Neynsel De Taling een Grijze Koppen Orkest. Iedereen – bewoners, vrijwilligers, familieleden, wijkbewoners en iedereen die het leuk vindt – kan hierbij kosteloos aansluiten.

Het Grijze Koppen Orkest activeert, maakt vrolijk, raakt en verbindt. Het is een muziek-participatieproject voor ouderen. Humor speelt tijdens de repetities de boventoon, hoewel wel degelijk hard gewerkt wordt om een goed eindconcert te kunnen geven op zaterdag 30 november. Het repertoire is heel divers. Klassiekers als ‘het kleine café aan de haven’ komen voorbij, maar ook moderne muziek. Liefhebbers kunnen gebruik maken van de diverse muziekinstrumenten die aanwezig zijn, en die makkelijk in gebruik zijn. De liedteksten worden geprojecteerd op een groot scherm. Deelname is vooral heel leuk. Maar ook goed voor bijvoorbeeld het herwinnen van zelfvertrouwen, of zelfs het kunnen doorbreken van een neerslachtig gemoed.

Start: maandag 9 september

Het Grijze Koppen Orkest begint maandag 9 september: van 10.30 tot 11.30 uur in de Brasserie bij Antoniegaarde (Zuid-Willemsvaart 509), en van 14.00 tot 15.00 uur in het Atrium bij De Taling (De Eendenkooi 2). De daaropvolgende 10 weken (met uitzondering van week 43 en 44 in verband met herfstvakantie) wordt gerepeteerd, met als climax het eindconcert op zaterdag 30 november, om 10.30 uur in Antoniegaarde en om 14.00 uur in De Taling.

Aanmelden is niet nodig: aanschuiven kan bij elke repetitie, ook als je de eerste paar bijvoorbeeld hebt gemist.

Andere Grijze Koppen Orkesten in actie zien? Check dan onderstaande filmpjes.
https://www.youtube.com/watch?v=vTMEnGntfaY 
https://www.youtube.com/watch?v=v9-6UNufXJo
https://www.youtube.com/watch?v=07BEYuC2mH4