Bijen op het dak bij Van Neynsel

Van Neynsel plaatst bijenkasten op het dak en in de tuin van enkele locaties. Bijen zorgen namelijk voor bestuiving van gewassen en voor biodiversiteit. Simpel gezegd; zonder bijen is er geen eten. En het gaat de afgelopen jaren niet goed met de bij. Door onder meer pesticiden en ziekten gaan er te veel bijen dood. Met de bijenkasten draagt Van Neynsel bij aan het behoud van de bij, in samenwerking met de imkers van De BijZaak.

Op drie locaties van Van Neynsel zijn bijenkasten geplaatst. Bij Eemwijk en De Grevelingen in ‘s-Hertogenbosch staan de kasten op het dak en bij Boswijk in Vught in een afgeschermd gedeelte van de tuin. De bezige bijen zorgen voor een betere leefomgeving en voor heerlijke honing voor de bewoners en bezoekers van Van Neynsel. Bij voldoende oogst is de honing te koop bij de locaties.

Oog voor duurzaamheid

Van Neynsel heeft samen met 11 andere zorgorganisaties in de regio Noordoost-Brabant de Green Deal Duurzame zorg ondertekend. Daarmee zet Van Neynsel zich in voor een groene en duurzame ouderenzorg.

Bekijk de video van de plaatsing van de bijenkasten.