Zelf oogdruppelen, wij helpen u graag

Medicijnen, zoals oogdruppels, krijgen cliënten via de apotheek. Vaak komt een zorgmedewerker van de thuiszorg dan langs om de ogen te druppelen. Dat verandert vanaf 1 november. Wij helpen onze cliënten graag om het voortaan zelf te doen.

Oogdruppelen kan namelijk ook anders, waarbij cliënten zelf het juiste moment kiezen. Dankzij nieuwe hulpmiddelen die heel eenvoudig zijn in gebruik, zoals een oogdruppelbril, kunnen cliënten dit heel makkelijk zelf. Dat scheelt tijd en cliënten hoeven niet meer te wachten tot een zorgmedewerker langskomt en kunnen dus de ogen druppelen wanneer het uitkomt.

Anders organiseren van zorg

De uitdagingen in de zorgsector zijn groot, onder meer als gevolg van de stijgende zorgvraag door vergrijzing en een groeiend tekort aan personeel en middelen. Daarom kijken alle zorgorganisaties in de regio samen hoe ze zorg anders kunnen inrichten. Ziekenhuizen, huisartsen, apothekers, thuiszorg: alle organisaties in de zorgketen doen mee om zo goed mogelijk te helpen de zorg op een andere manier te organiseren. Deze nieuwe werkwijze rondom het oogdruppelen is daar een voorbeeld van.

Meer informatie

Meer informatie over ‘Zelf oogdruppelen’ is te vinden op
https://iedereenzorgt.nl/projecten/oogdruppelen/