Boswijk overhandiging cheque

Cheque voor make-over

Feest bij locatie Van Neynsel Boswijk! Daar werd vanmorgen een cheque van € 12.500,- uitgereikt, bedoeld voor een make-over van een van de woningen. Doel: een huiskamer met een moderne look, die bovendien gezellig, huiselijk en veilig is.

In Boswijk wonen mensen met dementie in 12 verschillende woningen. Karin Bouwdewijns is verzorgende bij Boswijk en schreef zich in voor de ‘GOED beDOELd-actie’ van franchiseformule ThuisIn. “Het grootste deel van de dag van de bewoner speelt zich af in de huiskamer. Het is daarom
heel belangrijk dat die huiskamer sfeer, warmte en gezelligheid uitstraalt, zodat bewoners er zich zoveel mogelijk thuis voelen. De huiskamer van woning 1 – waar ik werk – spreekt op dit moment niet bepaald tot de verbeelding.”

Overtuigende winnaar

Uit ruim 120 inzendingen werd Boswijk samen met reddingsbrigade Hardinxveld-Giessendam als finalist gekozen. En het aantal reacties dat vervolgens binnenkwam was overweldigend: Bouwdewijns’ initiatief won met 62% van de stemmen. Trots nam de verzorgende daarom vrijdagochtend de cheque in ontvangst, samen met de oudste bewoonster van woning 1; mevrouw Van Dulmen (98).

Metamorfose

De cheque werd overhandigd door Mark Brouwer, een van de directeuren-eigenaar van ThuisIn. Ook Yvonne van de Loo, styliste van De Kleurenkamer in Vught was bij de uitreiking aanwezig. Zij neemt de make-over voor haar rekening. “De ideeën borrelen al op”, lacht Van de Loo nadat ze een rondleiding door de woning heeft gekregen. Van Neynsel deelde na de uitreiking nog slagroomtaarten uit bij de andere woningen. Zo konden alle bewoners en medewerkers meegenieten van het feestje.

Boswijk overhandiging cheque

De overhandiging van de cheque voor woning 1. Van links naar rechts Mark Brouwer van ThuisIn, Yvonne van de Loo van De Kleurenkamer, mevrouw Van Dulmen en Karin Bouwdewijns van Van Neynsel.