Opvang coronapatiënten bij Tijdelijk Verblijf JBZ

Om het Jeroen Bosch Ziekenhuis te ontlasten heeft Van Neynsel op de afdeling Tijdelijk Verblijf in het ziekenhuis 6 covid-plaatsen geopend. Dat betekent dat onze medewerkers daar cliënten met het coronavirus verplegen.

“Toen we CZC ’s-Hertogenbosch draaiden, deden we dat ook met veel inzet en enthousiasme”, zegt manager Hesther van de Wouw. “En gelukkig hebben we daar de meeste cliënten ook weer naar huis zien gaan.”

2 delen

De afdeling Tijdelijk Verblijf op C7 Zuid is opgedeeld in 2 delen: een ‘gewoon’ deel voor eerstelijnsverblijf (ELV) en een cohortdeel voor de coronapatiënten. Vanaf vandaag zijn de 6 bedden bezet. Van de Wouw: “Vorige week hadden we nog maar 3 bedden open en dat betekende dat medewerkers zich tussendoor steeds moesten omkleden, omdat ze zowel corona- als niet-corona-patiënten verpleegden. Nu is de scheidslijn duidelijker: medewerkers staan óf op de gewone afdeling óf in het cohort. Dat scheelt heel wat wisselmomenten.”

Compliment

Een groot compliment voor alle medewerkers die hun schouders weer onder deze bijzondere taak zetten. “Het coronazorgcentrum gaf in het voorjaar energie en dat gevoel hebben we nu weer. We doen dit gewoon”, aldus een trotse Van de Wouw.