Vrijwilligers zorg

NLdoet bij Van Neynsel

Het Oranje Fonds organiseert 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Ook bij Van Neynsel worden vele handjes uit de mouwen gestoken.

Vrijdag 15 maart

Rad van Avontuur – locatie De Taling
In samenwerking met studentenvereniging Gremio Unio draait vanaf 14.30 uur het Rad van Avontuur bij De Taling. Met vragen over vroeger en nu zijn leuke prijzen te winnen, geschonken door Winkelcentrum de Helftheuvel. Mede dankzij een gift van het Oranje Fonds komt er vanaf 16.30 uur
een frietkar zodat alle bewoners een frietje met snack kunnen halen.

Balkons opfleuren – locatie Eemwijk
De balkons van de woningen bij locatie Eemwijk worden vanaf 8.30 uur lenteklaar gemaakt. Een groep medewerkers van Weener XL, het werk- en ontwikkelbedrijf van de gemeente ’sHertogenbosch, doet dit samen met vrijwilligers die zich via de website van NLdoet hebben opgegeven. Van Neynsel trakteert op de lunch.

Zaterdag 16 maart

Grote schoonmaak – locatie Boswijk
Op de locatie Boswijk in Vught zetten familieleden van bewoners zich van 10.00 tot 14.30 uur in tijdens een grote schoonmaakdag. De ramen worden gezeemd, tuinstellen worden geboend, stoepjes geschrobd, en vrijwilligers met groene vingers planten nieuwe planten en bloemen. De dag wordt
afgesloten met een optreden en een traktatie van Lions Club Vught ‘Les Lunettes’.

Wandelen – locatie Eemwijk
Wandelaars van ‘Wij Willen Wandelen’ halen bewoners van Eemwijk op voor een wandeling, en sluiten de ochtend samen af in het Grand Café. ‘Wij Willen Wandelen’ is een wandelgroep van trouwe vrijwilligers en cliënten van Cello. Het bijzondere is dat enkele wandelaars werken in de schoonmaak en het Grand Café van Eemwijk. Een feest van herkenning voor hen dus.

Zin en tijd om mee te helpen? Aanmelden voor een van de vele klussen kan via de website van
NLdoet: www.nldoet.nl.