Eerste Lefgozers bezoeken inspiratiebijeenkomsten

Meer dan welkom zijn ze, de (potentiële) Lefgozers die we donderdag en vrijdag welkom heetten tijdens de inspiratiebijeenkomsten van het regionale project Lefgozer m/v. En aan hun enthousiasme te merken, hebben zij er net zoveel zin in als wij!

Leergierig, nieuwsgierig en enthousiast waren ze, en er werden volop vragen gesteld tijdens de speeddates. “Ik ga er eens goed over nadenken, maar weet eigenlijk al dat ik het ga doen. Dit is gewoon helemaal de juiste stap voor mij”, aldus een Lefgozer aan het eind van de avond. Een andere Lefgozer: “Ik zit 40 uur per week achter de computer en verdien prima. Maar ik word niet gelukkig van mijn werk. Ik denk zelfs dat ik er op den duur ongelukkig van ga worden. En ik wil al mijn hele leven dienstbaar zijn en mensen helpen. Dus is dit een prachtige kans voor me.”

Zij-instromers

In de zorg zijn zo’n 140.000 extra medewerkers nodig, met als grootste groep (31.200) mbo-verzorgenden. De grootste groep potentiële kandidaten zijn de zij-instromers. Mensen die al een baan hebben, maar best naar de zorg zouden willen overstappen. Door het bijzondere project zijn Lefgozers snel volledig inzetbaar en gekwalificeerd personeel dat zich duurzaam verbindt aan een organisatie.

Opleiden en werken

De stap om je te laten omscholen is spannend. En veel Lefgozers hebben een huishouden te runnen en willen dus ook de zekerheid van een vast inkomen en vast contract. Dat biedt Lefgozers allemaal. Het project voorziet in een opleiding van 18 maanden met als resultaat twee erkende diploma’s mbo3 MZ VIG. Lefgozers worden aan het begin van hun carrière boventallig ingeroosterd, met volop gelegenheid tot meekijken en leren. Maar de praktijk leert dat Lefgozers snel hun werk leren en meedraaien binnen de teams. Verder biedt Lefgozers een marktconform salaris bij aanvang van het traject, baangarantie, en direct na het halen van de diploma’s een vast contract. En niet te vergeten zijn daar de vele doorgroeimogelijkheden in de zorg, en de persoonlijke ondersteuning vooraf en tijdens het traject.

En nu van start

Op 25 november start de eerste klas Lefgozers bij Van Neynsel, in december de tweede. De twee inspiratiebijeenkomsten van afgelopen week waren een succes. Nu mogen de geïnteresseerde Lefgozers meelopen om te snuffelen aan het werk. Daarna volgt een assessment, selectiegesprek, arbeidsvoorwaardengesprek en daarna de matching en start van het werk-/leertraject.

Heb jij ook interesse? Neem dan contact op met Evert van Summeren via info@lefgozer.nu of telefoonnummer 06 – 36 56 00 18.