Een verzorgende als entertainer

Als kind was Karin zo verlegen dat ze bij de toneelclub ‘moest’ om extroverter te worden. We zijn nu 30 jaar verder en van verlegenheid is geen sprake meer. Karin runt al jarenlang met een vriend de Dutch Show Company en treedt als entertainer op. Ze zingt en speelt allerlei typetjes. En bij Van Neynsel Boswijk, waar ze sinds 7 jaar als verzorgende IG werkt, zingt ze – samen met haar man Remi – tijdens de herdenkingsbijeenkomsten.

“Onze shows draaien om de typetjes. Als ik bijvoorbeeld een nummer van Edith Piaf zing, verkleed ik me ook als haar. Ik wórd haar. Dat betekent inderdaad dat ik me op een avond wel 30 keer moet omkleden. En omkleden in een halve minuut is soms een hele sport.” Karins favoriete typetjes is het hoogbegaafde kind. “Ze weet niks, maar doet alsof ze alles weet. En ze kan voor geen meter zingen, maar denkt van wel. Dus ik kan vol overgave enorm vals zingen. Dat is moeilijk, maar ontzettend leuk.”

Vrije tijd

Karin werkte altijd in de zorg, maar het entertainen was een hobby die bijna al haar vrije tijd in beslag nam. “We zijn nu een beetje aan het afbouwen. WE traden op voor alle doelgroepen, hadden bijvoorbeeld ook kindershows. Nu focussen we ons vooral nog op het oudere publiek en treden we een paar keer per maand op.” Combineert Karin haar hobby weleens met haar werk bij Van Neynsel? “Ja hoor”, lacht ze. “Ik heb toen ik op woning 1 werkte weleens als een typetje rondgelopen. En ik zing de hele dag.”

Herdenkingsdiensten

Bij de Dutch Show Company liep Karin haar man Remi tegen het lijf. “We hebben veel samen opgetreden. Sinds kort luisteren we samen de herdenkingsdiensten bij Boswijk op. We zingen dan nummers als The Rose, Geen kind meer, en You raise me up. Remi heeft een prachtige stem.”