Corona-uitbraak Boswijk onder controle

Van Neynsel Boswijk in Vught is getroffen door een corona-uitbraak. Het gaat om besmettingen bij zowel bewoners als medewerkers, wat bij veel zorginstellingen in het land momenteel voorkomt. De situatie is onder controle.

“We handhaven streng op alle maatregelen en hebben bewoners en medewerkers preventief getest”, zegt bestuurder Marcel van Woensel. “Uit deze preventieve testuitslagen kwamen nog meer besmettingen naar voren. In 3 van de 12 woningen zijn besmettingen. Diverse noodzakelijke extra maatregelen zijn uiteraard direct genomen, zoals het in quarantaine plaatsen van de betreffende woningen.”

Bezoek op eigen kamer

Voor bezoekers golden al preventieve maatregelen, zoals dat er maar één bezoeker per persoon per dag mag komen, en dat bezoek alleen met de bewoner op diens eigen kamer mag verblijven.

Situatie stabiliseert

“Ik ben blij dat de situatie inmiddels stabiliseert, want het is een zeer ingrijpende, heftige situatie voor al onze medewerkers, bewoners en hun naasten. Het is bewonderenswaardig om te zien hoe medewerkers ondanks de werkdruk tijd blijven vrijmaken voor het welbevinden van onze bewoners. Er is altijd tijd voor een praatje of een goed gesprek. Overigens hebben de bewoners gisteren (woensdag, red.) hun tweede vaccinatie gekregen. Ook het merendeel van de medewerkers is inmiddels beschermd.”

Waakzaam

Zoals elke zorginstelling is ook Van Neynsel continu waakzaam. Helaas is er met enige regelmaat een besmetting op een locatie, zoals in het hele land het geval is. Zo werd De Taling begin februari getroffen door een uitbraak, waarbij ook preventief werd getest. Inmiddels is de situatie daar weer genormaliseerd.