Medewerkers Van Neynsel aan de slag op speciale corona-afdeling

Na een korte verbouwing opende vandaag een speciale corona-afdeling met vijftien bedden in Liduina in Boxtel. In amper een week tijd is een uniek samenwerkingsverband opgestaan van elf ouderenorganisaties, waaronder Van Neynsel. Het Jeroen Bosch Ziekenhuis leverde de bedden en verzorgt de maaltijden voor de bewoners.

Ongeveer twintig verzorgenden en drie artsen verzorgen vanaf vandaag corona-patiënten met dementie of mensen met dementie voor wie thuisisolatie met hulp van thuiszorg niet meer haalbaar is. Twee van hen zijn Anne Halberstadt en Esmee Deijs, medewerkers van Van Neynsel.

Het wordt zwaar

Halberstadt, werkzaam bij Van Neynsel De Grevelingen, reageerde direct op de oproep van de samenwerkende zorgorganisaties. “Ik wist meteen: dit ga ik doen. Het wordt zwaar, daar ben ik me zeker van bewust. Want je krijgt te maken met ernstig zieke patiënten. Dat is echt ingrijpend, maar alles wat ik kan doen om te ondersteunen, is mooi meegenomen. Gisteren hadden we onze introductiedag bij Liduina. De eerste banden werden direct gesmeed. Iedereen is zich ervan bewust dat dit een intensieve manier van werken wordt, vooral mentaal. We zullen elkaar hard nodig hebben. We krijgen ook volop steun vanuit onze eigen organisatie.”

Niet in isolatie

“Vandaag komen de eerste coronapatiënten binnen”, vertelt Deijs. “Het wordt een heftige periode. Elke dag trekken we een schoon pak aan in een ‘schoon gedeelte’. Dit houden we de hele dag aan, behalve tijdens de pauze. Dit is een ongekende situatie waarin we nauw samenwerken met collega’s van andere ouderenorganisaties met maar één doel: zo goed mogelijk voor onze patiënten zorgen in deze moeilijke tijd.”

Lees hier het bericht in het Brabants Dagblad over de opening van de afdeling.