Aanscherping maatregelen

Maximaal 1 bezoeker per bewoner/huishouden per dag, en het instellen van een avondklok. De overheid heeft de maatregelen verscherpt en dat heeft ook gevolgen voor onze locaties.

Het mag duidelijk zijn: de overheid maakt zich grote zorgen om de Britse variant van het coronavirus, die nog besmettelijker is dan het virus dat we al kennen. Daarom zijn extra maatregelen nodig om het coronavirus onder controle te krijgen.

Dit zijn de nieuwe maatregelen waar iedereen in Nederland zich aan moet houden, vertaald naar onze locaties:

  • Het aantal toegestane bezoekers is teruggebracht naar maximaal 1 bezoeker vanaf 13 jaar per dag, per bewoner/huishouden. Dringend advies: laat deze bezoeker zoveel mogelijk dezelfde persoon zijn.
  • Ga maximaal één keer per dag ergens op bezoek.
  • Als de avondklok officieel ingaat – waarschijnlijk komend weekend – dan sluiten onze locaties wat eerder dan gewoonlijk, namelijk om 20.30 uur.
  • De avondklok gaat gelden van 20.30 uur ’s avonds tot 04.30 uur ’s ochtends. Uitzonderingen zijn natuurlijk mogelijk, meer daarover in dit bericht van de Rijksoverheid.

Doel

Het doel van de strengere maatregelen is om het huidige besmettingsniveau te verlagen, verspreiding van de huidige en nieuwe varianten van het virus te vertragen, en ervoor te zorgen dat de nieuwe varianten zo min mogelijk ons land binnen komen. Zo kunnen we het moment dat de Britse variant van het virus de overhand krijgt, zo veel mogelijk uitstellen. Dat is van groot belang om te zorgen dat ziekenhuizen de komende maanden ruimte houden voor coronapatiënten en zodat andere medische zorg zoveel mogelijk door kan blijven gaan. Want we willen niet over een paar weken terugkijken op dit moment en constateren dat we onvoldoende hebben gedaan.

Dit kunnen we alleen bereiken als we samenwerken, samen de schouders eronder zetten en ons aan de maatregelen houden. Bedankt voor uw begrip en medewerking.

Lees hier onze actuele huisregels.