Versoepeling bezoekregeling vanaf maandag 25 mei

Vanaf maandag gaan onze locaties weer voorzichtig open voor bezoek: bewoners mogen vanaf volgende week 1 bezoeker per persoon ontvangen. Dit alles onder strikte voorwaarden om de situatie zo veilig mogelijk te houden.

De bezoekregeling voor verpleeghuizen wordt dus uitgebreid. Dat maakte minister Hugo de Jonge vanavond bekend. De afgelopen 2 weken mocht bij wijze van proef in 26 verpleeghuizen in het land 1 vaste bezoeker per bewoner naar binnen. Vanaf 25 mei wordt dit uitgebreid naar meer locaties die aan de strenge voorwaarden voldoen, waaronder de vijf locaties van Van Neynsel.

Onze bestaande bezoekregelingen in speciaal daarvoor ingerichte ruimtes blijven ook gewoon gelden. Op die manier is bezoek en contact op een veilige manier gegarandeerd.

De komende dagen gebruiken we om onze locaties zo goed mogelijk in te richten en alles te regelen. Alleen dan kunnen we namelijk voldoen aan de eisen die het ministerie stelt.

Bewoners en hun eerste contactpersonen krijgen zo snel mogelijk meer informatie over de bezoekregeling en de huisregels en protocollen die daarbij gelden.

Blij en voorzichtig

We zijn als organisatie natuurlijk heel blij deze versoepeling te kunnen invoeren. Maar we blijven ook voorzichtig: onze bewoners zijn vaak kwetsbaar en daarmee extra bevattelijk voor het coronavirus. Daarom moeten we enorm voorzichtig zijn en blijven, en alle voorzorgsmaatregelen goed in acht nemen.