Voorzichtig versoepelen

Wereldwijd toont onderzoek aan dat de vaccins tegen corona werken. Na vaccinatie is er minder kans om besmet te raken en als dat toch gebeurt, zijn de ziekteverschijnselen in de meeste gevallen veel lichter. Dat is goed nieuws, zeker in combinatie met de hoge vaccinatiegraad onder onze bewoners en medewerkers.

We zijn dan ook volop aan het onderzoeken wat en hoe we kunnen versoepelen. Dat zal maatwerk per locatie worden. Voor bewoners in zorg zijn al diverse kleinschalige activiteiten weer opgestart en we hopen ook dit aanbod snel te kunnen uitbreiden.

Basisregels blijven gelden

Versoepelen betekent niet dat we de basisregels loslaten. Want na vaccinatie kan het coronavirus nog steeds verspreid worden. Uit onderzoek is gebleken dat de kans om iemand te besmetten wel kleiner is door vaccinatie. Deze informatie is terug te lezen op de coronavaccinatiepagina van het RIVM.

Bescherming voor uzelf

De vaccinatie beschermt dus vooral de gevaccineerde zelf tegen corona. Daarom blijven in Nederland voor iedereen dezelfde coronaregels gelden om verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Zoals 1,5 meter afstand houden, een mondkapje dragen in openbare ruimtes en een afspraak maken voor een coronatest bij klachten die passen bij corona.

Voorzichtig en beredeneerd

We zetten als organisatie alle stappen richting versoepeling voorzichtig en beredeneerd. En een aantal beschermingsmaatregelen blijft voorlopig nog bij ons dagelijks leven horen. Want we zijn ervan overtuigd dat we met deze gedragingen ook de samenleving helpen om verdere verspreiding van corona te voorkomen. Hieronder staan de maatregelen die altijd in acht moeten worden genomen:

  • Bezoek is alleen toegestaan als de bezoeker én de bewoner klachtenvrij is. Als er sprake is van of koorts, of niezen, of hoesten, of neusverkoudheid, dan is bezoek niet mogelijk.
  • Bij klachten laat u zich testen. In het geval van een geteste bewoner nemen we voorzorgsmaatregelen tot de uitslag er is.
  • Was regelmatig de handen.
  • Mijd druktes en geef elkaar de ruimte in het lopen door de gangen.
  • Het dragen van een mondkapje is en blijft verplicht.

We laten bewoners en hun naasten uiteraard direct weten wanneer eventuele versoepelingen ingaan. Tot die tijd nog even volhouden en genieten van het voorjaarszonnetje. Op 1,5 meter afstand van elkaar.