Nieuwe versoepelingen

De Rijksoverheid heeft bepaald dat zorglocaties zelf mogen beslissen of binnen de locatie een mondkapje gedragen moet worden. Dat geeft ons ruimte voor nieuwe versoepelingen bij Antoniegaarde, Eemwijk, De Grevelingen en De Taling, die zaterdag ingaan. Voor de locatie Boswijk volgt de precieze invulling volgende week, dus daar gelden onderstaande versoepelingen nu nog niet. 

Update 8 juni: Ook Boswijk versoepelt. Vanaf morgen – 9 juni – gaan daar diverse versoepelingen in. U leest ze in de nieuwsbrief van de locatie.

Versoepeling mondkapjesplicht

  • Bewoners, medewerkers, gevaccineerde bezoekers en gevaccineerde huurders van de locaties Antoniegaarde, De Grevelingen en De Taling, hoeven geen mondkapje meer te dragen binnen onze locaties. Dat mag natuurlijk wel, bijvoorbeeld als iemand verkouden is of zich nog niet prettig bij de situatie voelt.
  • Zorgmedewerkers dragen bij zorgmomenten binnen de 1,5 meter nog steeds een mondkapje. Het heeft de voorkeur dat de bewoner dat dan ook doet.

Versoepeling bezoekregeling

  • Bewoners mogen conform landelijk beleid 4 bezoekers ontvangen, als er in de ruimte waar het bezoek komt 1,5 meter afstand van elkaar kan worden gehouden. Bij minder ruimte blijft het maximaal aantal toegestane bezoekers 2.
  • In de buitenruimten (terras en tuin) kan een bewoner met 4 bezoekers terecht, uiteraard ook hier op 1,5 meter afstand van elkaar.

LET OP:

Op locatie kunnen uitzonderingen gelden. Volg daarom altijd het advies van de medewerkers op.

Basisregels die voor iedereen gelden

  • U houdt 1,5 meter afstand van anderen en wast regelmatig uw handen.
  • Blijf thuis/binnen als u klachten heeft die passen bij het coronavirus en laat u testen.
  • Heeft u behoefte aan bescherming, of is er een verhoogd aantal besmettingen op de locatie? Draag dan altijd een chirurgisch mondkapje.
  • Al onze restaurants zijn weer open, maar er blijven restricties omdat we anders de 1,5 meter afstand niet kunnen waarborgen. Zo zijn bij Antoniegaarde, De Grevelingen en De Taling alleen nog bewoners in zorg, of mensen op uitnodiging, welkom bij de horecavoorziening.
  • We volgen landelijke richtlijnen en spreken u erop aan als u zich daar niet aan houdt.

Weer een stapje richting het oude normaal, en letterlijk en figuurlijk meer lucht door het mondkapje af te kunnen zetten. Maar: blijf verstandig en heb oog voor elkaar.

Geniet van deze versoepelingen!