Print deze pagina:

Kennis- en Behandelcentrum

 • Kennis- en Behandelcentrum
 • Kennis- en Behandelcentrum
 • Kennis- en Behandelcentrum
 • Kennis- en Behandelcentrum
 • Kennis- en Behandelcentrum
Deel via:
Facebook Twitter LinkedIn Google Plus Mail

Algemeen

Kennis- en Behandelcentrum

Als u ouder wordt, kunt u klachten krijgen die uw dagelijks leven beïnvloeden. Bewegen gaat bijvoorbeeld niet meer zo goed, of vanwege een ziekte heeft u moeite met praten.
 
Binnen het Kennis- en Behandelcentrum van Van Neynsel werken diverse specialisten samen om aanvullende zorg te bieden aan ouderen. Wij kunnen u helpen met behandeling, begeleiding of revalidatie. Zowel vanuit uw thuissituatie, als vanuit een van onze locaties.
 
Heeft u vragen die op deze website niet beantwoord worden? Of wilt u graag persoonlijk te woord worden gestaan? Dan kunt u een mail sturen naar secretariaatkbc@vanneynsel.nl of telefonisch contact opnemen, via tel. 073-8228080.

Adres

Eemweg 114
5215 HR 's-Hertogenbosch
073-8228080
Lees meer

Zorg & behandeling

Behandeling en specialistische zorg

Het Kennis- en Behandelcentrum heeft een groot team van specialisten en therapeuten. Zij zijn gespecialiseerd in het behandelen van senioren en bekend met problemen die zich voordoen door ouderdom en ouderdomsziekten. Hieronder beschrijven we onze specialismen.
 
Fysiotherapie
Een fysiotherapeut is gespecialiseerd in het behandelen van klachten die invloed hebben op het bewegen en functioneren. Zo’n behandeling kan bestaan uit oefentherapie, massage, ontspanningsoefeningen, het geven van instructies of een behandeling met apparatuur.

Diëtetiek
De diëtist is dé deskundige op het gebied van voeding en de relatie tussen voeding, gezondheid en ziekte. U kunt bij onze diëtisten terecht met ál uw vragen over voeding en dieet.

Ergotherapie
Ergotherapie kan u helpen om zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijks leven, ondanks mogelijke beperkingen. De ergotherapeut bekijkt samen met u welke activiteiten voor u belangrijk zijn en tegen welke problemen u aanloopt. Er wordt samen met u gezocht naar een praktische oplossing.

Verder is de ergotherapie van Van Neynsel gespecialiseerd in Ergotherapie bij Demente Ouderen en hun Mantelzorgers Aan Huis (EDOMAH). Klik hier voor meer informatie hierover.

Logopedie
Bij de logopedist kunt u terecht wanneer u problemen ervaart met het praten,  begrijpen, lezen, schrijven, luisteren, eten of drinken. Het werkgebied van logopedisten is zeer breed. Zij houden zich onder meer bezig met het onderzoeken, voorkomen, adviseren en behandelen van beperkingen op het gebied van spraak, taal, stem, gehoor, slikken en kauwen.

Psychologische zorg
Soms ziet u het niet meer zitten, heeft u verdriet of ervaart u problemen waar u geen raad mee weet. Meestal zoekt u dan steun, troost of raad in uw eigen kring.  Maar soms lukt dat om een of andere reden niet. Op dat moment kunt u terecht bij de psychologen van Van Neynsel. Zij zijn gespecialiseerd met psychologische problemen die samenhangen met het ouder worden en kunnen u adviseren en/of behandelen.
 
Geestelijke verzorging
De geestelijk verzorgers van Van Neynsel kunnen u begeleiden in het zoeken naar de zin en betekenis van wat u meemaakt. Met hen kunt u vertrouwelijk spreken, levenservaringen delen en uw gedachten ordenen. Of u gelovig bent of juist niet, de geestelijk verzorger helpt u om uw gedachten en gevoelens te uiten en een nieuw levensperspectief te vinden.
 
Specialistische ouderengeneeskunde
Voor verpleeghuiscliënten is de specialist ouderengeneeskunde de behandeld arts. Hij verricht medisch onderzoek en onderzoekt ook de behoefte aan paramedische zorg, en schakelt specialisten in voor advies en ondersteuning.
De specialist ouderengeneeskunde kan ook ingeschakeld worden door huisartsen, bijvoorbeeld voor advies rondom ouderdomsgerelateerde problemen.

Lees meer

Faciliteiten

Specialisaties

Met name op de volgende gebieden hebben wij veel kennis en ervaring in huis:

 • Complexe zorg rondom ouderen
 • CVA
 • Parkinson (aangesloten bij Parkinsonnet)
 • Claudicatio intermittens (“etalagebenen”)
 • MS
 • Slikproblemen
 • Afasie
 • COPD
 • Ondervoeding
 • Diabetes
 • Amputaties
 • Dementie
Lees meer

Activiteiten

Activiteiten

Wandel je fit

Wandel je fit is meer dan gewoon wandelen. Er wordt goed gekeken naar uw fysieke mogelijkheden. De bewegingsdeskundige begeleidt de groep gedurende de wandelingen. De wandeling eindigt altijd met een kop koffie of thee. Zo leert u mensen kennen uit uw wijk. Dus naast uw conditie werken we ook aan uw sociale contacten.
Wandel je fit is wekelijks mogelijk op vijf locaties van Van Neynsel:

 • Antoniegaarde: vrijdag 10.45 – 11.45 uur
 • Eemwijk: donderdag 10.45 – 11. 45 uur
 • De Taling: donderdag 13.30 – 14.30 uur
 • Zuiderschans: maandag 14.30 – 15.30 uur (start In de Roos)
 • Boswijk: woensdag 10.45 – 11.45 uur

De contributie voor Wandel je fit is 11,95 euro per maand. Voor dit bedrag krijgt iedere deelnemer:

 • 45 bijeenkomsten per jaar
 • Begeleiding door een bewegingsdeskundige
 • Gratis kop koffie/thee na de wandeling
 • Mogelijkheid tot een fittest

Heeft u vragen of wilt u zich aanmelden? Neem dan contact op met de Klantenservice van Van Neynsel, tel. 073 – 822 8000.

Informatiebijeenkomsten

Regelmatig zijn de specialisten van het Kennis- en Behandelcentrum te gast op een locatie en vertellen zij over de mogelijkheden van behandeling (en preventie van klachten). Dit soort data worden vermeld in onze activiteitenkalender.

Lees meer

Kwaliteit

Kwaliteit

Alle medewerkers van het Kennis- en Behandelcentrum zijn gekwalificeerd en volgen regelmatig (geaccrediteerde) bij- en nascholing.

Door deze scholingen en via lidmaatschap van landelijke beroepsverenigingen zijn alle medewerkers op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van ouder worden (onderzoek, behandeling en preventie).

We willen graag dat onze cliënten voor Van Neynsel blijven kiezen. Daarom werken we continu aan onze kwaliteit. Bent u niet tevreden of juist bijzonder tevreden? Dan horen we dat graag. U helpt ons met uw feedback. Hiermee verbeteren we de dienstverlening.

Op deze pagina leest u meer over kwaliteit (en privacy) bij Van Neynsel.

Heeft u suggesties om de zorg en dienstverlening te verbeteren of bent u juist bijzonder tevreden? Neemt u dan contact op met onze klantenservice op 073-822 80 00. Ook vinden we het fijn wanneer u een positieve beoordeling achterlaat op www.zorgkaartnederland.nl. Een compliment wordt gedeeld met de afdeling of medewerker(s) die u zo goed geholpen hebben.

Heeft u een klacht? Die willen we graag zo goed mogelijk oplossen. Laat het ons weten, zodat wij er iets aan kunnen doen!

Lees meer

Overige

Onze werkwijze

Als u thuis woont, heeft u een eigen huisarts. Maar ook als u in een van onze woonzorgcentra woont, is uw huisarts de behandelend arts. In beide gevallen kunt u een beroep doen op de specialisten van ons Kennis- en Behandelcentrum. Woont u in een verpleeghuis of op een verpleegafdeling? Dan heeft u een Zorgzwaartepakket, waar behandeling deel van uit maakt. Deze behandeling valt onder de AWBZ en de specialist ouderengeneeskunde is uw behandelend arts.

U kunt ons Servicepunt bellen om een afspraak te maken met een van onze specialisten. Tijdens een eerste gesprek verzamelt deze specialist informatie over uw klachten en de gevolgen daarvan voor uw dagelijks leven. Daarbij staan u en uw wensen centraal. Soms volgt er na dit eerste gesprek nog een onderzoek, waarna de specialist samen met u een behandelplan opstelt. Afhankelijk van uw hulpvraag kan de aanpak bijvoorbeeld bestaan uit gesprekken, advies of behandelingen. Waar nodig en mogelijk werkt de specialist samen met andere therapeuten en artsen (dit noemen we multidisciplinair). Zo bent u verzekerd van een optimaal op u afgestemde behandeling en/of advies.

Vergoedingen

Het Kennis- en Behandelcentrum heeft contracten afgesloten met vrijwel alle zorgverzekeraars. Informeer bij uw zorgverzekeraar naar de vergoeding van paramedische zorg (fysiotherapie / ergotherapie / logopedie / dieetadvisering), psychologische en geestelijke zorg of lees de voorwaarden in uw polis.

Lees meer