Print deze pagina:

Geriatrische Revalidatie JBZ

 • Geriatrische Revalidatie JBZ
 • Geriatrische Revalidatie JBZ
 • Geriatrische Revalidatie JBZ
 • Geriatrische Revalidatie JBZ

Algemeen

Van Neynsel Geriatrische Revalidatie

Na een ongeluk of operatie is het niet altijd mogelijk om meteen van het ziekenhuis naar huis terug te keren. Soms is revalidatie nodig voordat u weer naar huis kunt. Bij Van Neynsel Geriatrische Revalidatie werken we er aan dat u na een kortdurende revalidatieperiode weer zelfstandig thuis kunt wonen. Eventueel met aanvullende zorg thuis.

Bij welke klachten kan geriatrische revalidatie helpen?

Ons revalidatiecentrum is speciaal bedoeld voor ouderen die een revalidatievraag hebben na bijvoorbeeld:

 • een beroerte;
 • een nieuwe heup of knie;
 • een botbreuk;
 • een amputatie;

Of wanneer u een verminderde conditie heeft doordat u langdurig ziek geweest bent.

Wachtlijst

Door de tijdelijke aard van het verblijf op de geriatrische revalidatieafdeling is er over het algemeen geen wachtlijst. Voor de actuele situatie verzoeken wij u contact op te nemen met de afdeling op telefoonnummer 073-5535355.

Wat mag u verwachten?

Stap 1
Wanneer tijdens uw ziekenhuisopname blijkt dat u niet meteen naar huis kunt, neemt het ziekenhuis contact op met de transmuraal medewerker van onze revalidatieafdeling. Zij bespreken of revalidatie een goede optie is voor u. Daarna beoordeelt de Specialist Ouderengeneeskunde of u er voor in aanmerking komt. Besluit u om bij ons te revalideren? Dan regelt onze transmuraal medewerker de benodigde zaken rondom uw opname.

Stap 2
Bij aankomst op de revalidatieafdeling maakt u kennis met het team dat u tijdens uw revalidatie gaat behandelen, zoals uw eerst verantwoordelijke verpleegkundige (EVV’er), de transmuraal medewerker en de betrokken behandelaars.

Stap 3
De eerste twee weken onderzoeken de behandelaars u. Zij stellen samen met u de doelen op en leggen deze vast in een behandelplan. In dit plan wordt ook een voorlopige ontslagdatum vastgelegd. Na het overleg tekent u het behandelplan voor akkoord.

Stap 4
Na opname op ons revalidatieafdeling starten we met de behandeling. Die is er op gericht u zoveel mogelijk zaken die u voor uw ziekenhuisopname zelf deed ook nu zelf te doen. Wanneer dat mogelijk is, betrekken we uw mantelzorger graag zoveel mogelijk bij de therapieën, zodat hij of zij precies weet hoe u ondersteund moet worden.

Stap 5
De transmuraal medewerker/EVV'er bespreekt met u wat er geregeld moet worden om naar huis te kunnen gaan. Ook bespreekt u samen wie welke zaken regelt voor het ontslag. Eventueel komt de ergotherapeut bij u thuis kijken en geeft u adviezen over aanpassingen in uw woning. Kunt u echt niet meer naar huis? Dan zoekt de transmuraal medewerker samen met u naar een andere oplossing.

Stap 6
Bent u weer thuis en heeft u nog therapie nodig? Dan kunt u therapieën blijven volgen op onze revalidatieafdeling. Eventueel kan een behandelaar de therapie bij u thuis voortzetten.

Adres

Henri Dunantstraat 1
5223 GZ 's-Hertogenbosch
073-5535355
Lees meer

Wonen

Kortdurend verblijf

Onze geriatrische revalidatieafdeling biedt een-, twee- en vierpersoonskamers en een gezamenlijke ontmoetingsruimte. De kamers zijn ingericht en bedoeld om tijdelijk te verblijven. U neemt dus alleen de noodzakelijke spullen mee.

Terug naar huis

Het doel is altijd dat u na kortdurende revalidatie weer zelfstandig thuis kunt wonen. Eventueel met aanvullende zorg thuis. Het is mogelijk dat u onze revalidatieafdeling nog regelmatig bezoekt, om aan uw herstel te blijven werken.

Maar wat nu als u écht niet terug naar huis kunt? Dan zoeken we samen met u naar een geschikte woonvorm elders. Onze transmuraal medewerker regelt deze overplaatsing voor u. Mogelijk heeft de locatie van uw voorkeur niet meteen plek voor u. De transmuraal medewerker regelt dan een tijdelijke verblijfplaats met zorg en behandeling. Dit kan ook in een locatie buiten de regio zijn. Helaas kunt u niet langer dan gepland op onze revalidatieafdeling verblijven.

Lees meer

Zorg & behandeling

Bij Van Neynsel Geriatrische Revalidatie revalideert u binnen een ‘therapeutisch klimaat’. Dit houdt het volgende in:

 • De sfeer op onze afdeling is gericht op herstel, waarbij u positief gestimuleerd wordt.
 • Wij bieden u zoveel mogelijk de gelegenheid om te werken aan uw herstel.
 • Naast uw therapie/behandeling, stimuleren wij u telkens om zelf te oefenen. Hierbij gaat het vooral om dagelijkse activiteiten, zoals brood smeren en de persoonlijke verzorging.

Wij sluiten zoveel mogelijk aan bij uw mogelijkheden en wensen. Het doel is het (opnieuw) aanleren en oefenen van alle zaken die nodig zijn om zo zelfstandig mogelijk thuis te kunnen wonen.

Specialisten in revalidatie

Bij uw revalidatie zijn verschillende personen betrokken. Deze personen zijn gespecialiseerd in de behandeling van revalidanten. Tijdens uw revalidatie krijgt u te maken met:

 • De transmuraal medewerker houdt samen met de specialist ouderengeneeskunde uw revalidatieproces in de gaten.
 • De eerst verantwoordelijke verpleegkundige (EVV'er) is uw aanspreekpunt op de afdeling.
 • De specialist ouderengeneeskunde bepaalt welke therapieën en behandelingen nodig zijn tijdens uw revalidatie.
 • De verzorgenden/verpleegkundigen ondersteunen u en begeleiden u tijdens uw activiteiten.
 • De fysiotherapeut is gespecialiseerd in klachten die van invloed zijn op het bewegen en functioneren.
 • De ergotherapeut leert u zo zelfstandig mogelijk te functioneren in het dagelijks leven.
 • De diëtist weet alles over voeding en de relatie tussen voeding, gezondheid en ziekte.
 • De logopedist helpt wanneer u problemen heeft met praten, begrijpen, lezen, schrijven, luisteren, eten en/of drinken.
 • De psycholoog is gespecialiseerd in psychologische problemen die samenhangen met het ouder worden.
 • De geestelijk verzorger kan u begeleiden met het zoeken naar de zin en betekenis van wat u heeft meegemaakt.

Trainingen en groepen

De therapieën van het revalidatieprogramma zijn verspreid over de dag en sluiten aan bij dagelijkse situaties. U kunt bijvoorbeeld deelnemen aan:

 • een individuele training in het zelfstandig wassen en aankleden;
 • looptraining (individueel of in een groep);
 • geheugen- en agendatraining;
 • lunchgroep.

Aan welke therapie u deelneemt hangt af van uw revalidatiedoelen en -mogelijkheden.

Lees meer

Faciliteiten

Faciliteiten

Van Neynsel Geriatrische Revalidatie is gevestigd in het Jeroen Bosch Ziekenhuis. In het ziekenhuis vindt u aan de Boulevard (de centrale hal) verschillende voorzieningen waar u en uw bezoek gebruik van kunnen maken:

 • winkeltjes
 • een koffiecorner en restaurant
 • een geldautomaat
 • een OV-chipkaart automaat
 • een kapsalon
 • een schoonheidssalon
 • een kapel en islamitische gebedsruimte
Lees meer

Eten & ontmoeten

Maaltijden

Wij verzorgen tijdens uw revalidatie drie maaltijden per dag, die u in de ontmoetingsruimte opeet. het ontbijt en de lunch gebruikt u in de ontmoetingsruimte. Het diner gebruikt u op uw kamer. Wanneer u een revalidatiedoel hebt met betrekking tot eten /drinken dan gebruikt u de maaltijden onder begeleiding.

Heeft u zin in iets extra’s of wilt u gezellig met familie of vrienden eten? Dan is het mogelijk om heerlijk te lunchen of dineren in het restaurant van het ziekenhuis.

Als het lastig voor u is om na uw revalidatie thuis te koken, biedt Van Neynsel een maaltijdservice. De goede en gezonde maaltijden worden bereid met verse ingrediënten en bij u thuis bezorgd. U kunt de maaltijden afstemmen op uw eigen wensen. Een beetje meer jus, extra groenten, zoutarm of een dieet? Het is allemaal mogelijk en eenvoudig te regelen. Klik hier voor meer informatie.

Bezoekers

Bezoekers zijn welkom van 15.30 tot 21.00 uur. Bezoekers kunnen, tegen betaling, gebruikmaken van de parkeergarage of het parkeerterrein van het Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Lees meer

Activiteiten

Activiteiten

Tijdens uw revalidatie kunt u gebruiken maken van de boeken en spelletjes die aanwezig zijn op de afdeling. Daarnaast kunt u wandelen, muziek luisteren of bijvoorbeeld uw eigen handwerk meenemen.

Lees meer

Kwaliteit

Zelf leren revalideren

We willen graag dat onze cliënten voor Van Neynsel blijven kiezen. Daarom werken we continu aan onze kwaliteit. Bent u niet tevreden of juist bijzonder tevreden? Dan horen we dat graag. U helpt ons met uw feedback. Hiermee verbeteren we de dienstverlening.

Op deze pagina leest u meer over kwaliteit (en privacy) bij Van Neynsel.

Heeft u suggesties om de zorg en dienstverlening te verbeteren of bent u juist bijzonder tevreden? Neemt u dan contact op met onze klantenservice op 073-822 80 00. Ook vinden we het fijn wanneer u een positieve beoordeling achterlaat op www.zorgkaartnederland.nl. Een compliment wordt gedeeld met de afdeling of medewerker(s) die u zo goed geholpen hebben.

Heeft u een klacht? Die willen we graag zo goed mogelijk oplossen. Laat het ons weten, zodat wij er iets aan kunnen doen!

Lees meer

Overige

De kosten van revalidatie

Regelingen met betrekking tot revalidatie vallen onder de zorgverzekeringswet.De vergoedingen hangen af van uw zorgverzekeraar. Wilt u weten of u een vergoeding ontvangt en hoeveel deze vergoeding is? Bel dan uw zorgverzekeraar of kijk uw polisvoorwaarden na. U kunt uw vraag ook stellen aan onze transmuraal medewerker.

 

Lees meer