Doorleven met dementie

Het krijgen van de diagnose dementie maakt verdrietig. De ziekte, die vele vormen kent, kunnen we niet genezen en dat is moeilijk te accepteren. Mensen steken daarom vaak de kop in het zand. De diagnose roept ook allerlei vragen op. Wat gaat er allemaal op mij afkomen? Wat kan ik doen om erger te voorkomen? Het Doorleefplan kan helpen om ondanks de ziekte nog zoveel mogelijk mooie dagen te beleven. Te beginnen met vandaag.

Het Doorleefplan

Zolang mogelijk 'je oude en je nieuwe zelf' mogen en kunnen zijn is de basisgedachte van het Doorleefplan dat geriater Paul Dautzenberg van het Jeroen Bosch Ziekenhuis heeft ontwikkeld samen met ouderenspecialist Raymond van de Walle van Van Neynsel en Lian Vos van thuis-hulporganisatie Saar aan Huis. Want gelukkig weten we welke dingen een positieve uitwerking op dementie hebben. En dat zijn: gezonde voeding, voldoende bewegen en zoveel mogelijk leuke dingen blijven doen. Vandaar dat we uitgebreid stilstaan bij de dingen die u goed kunnen doen.

Het plan is bedoeld om de oudere met dementie grip te laten houden op zijn of haar leven en de mantelzorger te ondersteunen.

 

Doorleefplan