Boostervaccinatie voor alle bewoners Van Neynsel-locaties

Van Neynsel stelt een boostervaccinatie beschikbaar aan álle bewoners die binnen de 5 locaties Antoniegaarde, Boswijk, De Grevelingen, De Taling en Eemwijk wonen. Bewoners met behandeling krijgen dinsdag 7 en donderdag 9 december hun boosterprik. Alle andere bewoners kunnen waarschijnlijk in week 50 terecht. 

Alle bewoners die onder ons dak wonen, krijgen het vaccin aangeboden. Dus ook de aanleunbewoners, zelfstandige huurders, bewoners in zorg een met eigen huisarts en bewoners van de Rivièraa naast Eemwijk. Deze bewoners vaccineren we – afhankelijk van de levering – in week 50 (de week van 13 t/m 17 december). Details zoals de exacte datum, tijdstippen en (medische) voorwaarden volgen nog. We zijn nu druk bezig met de voorbereidingen.

Vaccineren van bewoners in zorg op 7 en 9 december

Het vaccineren van bewoners met een specialist ouderengeneeskunde als behandelaar, gaat bijna gebeuren: dinsdag 7 december zijn de betreffende bewoners van De Grevelingen en Eemwijk aan de beurt, donderdag 9 december die van Boswijk en De Taling.

Boosterprik niet voor iedereen

Goed om te weten: niet iedereen kan de boosterprik krijgen. De boosterprik wordt niet gezet als iemand minder dan 6 maanden geleden de laatste vaccinatie heeft gehad óf minder dan 6 maanden geleden corona heeft gehad. In dat geval is de boosterprik namelijk nog niet nodig.

Medewerkers

Zorgmedewerkers en vrijwilligers met direct cliëntcontact worden begin en medio december via de GGD gevaccineerd.