Regionale bewustwordingscampagne Mijn Zorg van start

Zorg en welzijn bestaat in onze regio dit jaar 750 jaar. Iets om trots op te zijn. Door de eeuwen heen is de zorg veranderd, en deze verandert nog steeds. De vraag naar zorg neemt de komende jaren alleen maar toe, terwijl het aantal zorgprofessionals afneemt. Het samenwerkingsverband Zorgzaam ’s-Hertogenbosch* richt zich met de speciale regionale bewustwordingscampagne Mijn Zorg op alle inwoners van de regio.

Door steeds meer gebruik te maken van technologische hulpmiddelen, een intensievere samenwerking tussen verschillende organisaties en een daadkrachtige aanpak gebeurt er al veel. Helaas is dat nog niet genoeg. De professionele zorg zoals we die nu kennen, is over een tijd geen vanzelfsprekendheid meer en is alleen nog maar beschikbaar voor mensen die het écht hard nodig hebben. Misschien denk je nu ‘boeiend, mij’n zorg’, maar wat nou als je moeder, je buurman, je beste vriend(in) of collega geen professionele zorg meer kan krijgen?

Mijn Zorg

De campagne roept met inspirerende en laagdrempelige voorbeelden mensen op om een steentje bij te dragen. Iedereen kan helpen door te zorgen voor familie, buren of vrienden, of gewoon door er voor een ander te zijn. Samen bouwen we aan een omgeving waarin we goed voor onszelf én voor elkaar zorgen. Zo gaan we van Mij’n Zorg naar Mijn Zorg.

Ook bij Van Neynsel staan we niet stil. We werken vanuit ‘Oog voor elkaar’ en passen op verschillende locaties al de Sociale Benadering toe. We kijken naar mogelijkheden en bouwen verder aan een toekomstbestendige ouderenzorg door innovatieve en duurzame projecten. Hand-in-hand met professionals, familie en mantelzorgers maken we het verschil. Ook zijn we betrokken bij diverse regionale samenwerkingen en leren we van elkaar.

Inspirerend voorbeeld

Lees meer over Mijn Zorg in www.ookmijnzorg.nl. Ben je een inspirerend voorbeeld of weet je iemand die een inspirerend voorbeeld is? Laat het ons weten via www.ookmijnzorg.nl. Heb je een vraag over de campagne? Mail dan naar info@ookmijnzorg.nl.

Het Brabants Dagblad kondigde de campagne al eerder aan. Lees hier de artikelen:
Brabantse zorg zegt nee tegen burgers
Mantelzorger Peter (75): Als je wilt en kunt, lukt het altijd
Maatschappij kan iets doen tegen eenzaamheid

*Organisaties van Zorgzaam ’s-Hertogenbosch:
Avans Hogeschool, Alzheimer NL, BrabantWonen, BrabantZorg, Cello, Concordant apothekersgroep, Farent, gemeente ’s-Hertogenbosch, gemeente Maasdriel, gemeente Sint-Michielsgestel, GGD Hart voor Brabant, Jeroen Bosch huisartsen, Jeroen Bosch Ziekenhuis, Koepel voor Zorgcoöperaties, Koning Willem I College, Laverhof, MEE de Meentgroep, MO Den Bosch, Novadic Kentron, Oosterpoort, Reinier van Arkel, Santé Partners, Van Neynsel, Vivent, Zorggroep Elde Maasduinen, Zayaz, Zorgbelang Brabant en Zeeland, Zorgverzekeraar VGZ, Zorgverzekeraar CZ.