Bekijk De Nachtwacht bij Wij zijn Zuiderschans

Het meesterwerk van Rembrandt van Rijn is van 22 december t/m 10 januari te bewonderen in het Ontmoetingsplein van Wij zijn Zuiderschans. Onze locatie is uitgekozen om het schilderij tentoon te stellen tijdens de Nachtwacht on tour. Op deze wijze brengt het Rijksmuseum kunst naar de ouderen toe.

Het is natuurlijk niet de echte, maar wel een levensechte reproductie op ware grootte. Zo zijn alle details goed zichtbaar. Ook bezoekers van het Ontmoetingsplein bij Wij zijn Zuiderschans kunnen genieten van het meesterwerk en zich in alle rust verdiepen in de kunst.

Butterfly buurtverbinder

Butterfly buurtverbinder Caro Klein nam het initiatief om De Nachtwacht naar Wij zijn Zuiderschans te halen. “Ik had eigenlijk niet verwacht dat het zou lukken maar ik ben heel blij dat het gelukt is om De Nachtwacht voor drie weken naar ’s-Hertogenbosch te krijgen en dat alle bewoners kunnen genieten van dit prachtige meesterwerk.”

Bezoektijden

De Nachtwacht is te bewonderen tijdens de reguliere openingstijden van het Ontmoetingsplein. Neem een kijkje tussen 9.00 – 16.00 uur. Het bezoek is gratis.

Nachtwacht on tour is mede mogelijk gemaakt door Philips, de Elisabeth Art Foundation/Rijksmuseum Fonds en Pon.