• Valpreventie

Valangst-cursus voor ouderen

Mensen die ouder worden gaan vaak minder bewegen, waardoor onder andere spierkracht, balans en conditie afnemen en de kans op vallen grotere wordt, waardoor ze nog minder gaan bewegen. De cursus Zicht op evenwicht is gericht op het verminderen van valangst. De cursus is bedoeld voor ouderen die hun dagelijkse activiteiten niet meer uitvoeren omdat ze bang zijn om te vallen.

Aan het einde van de cursus voelt u meer controle en bent u beter in staat realistische doelen te stellen m.b.t. bewegen en het ondernemen van activiteiten. Bovendien krijgt u van onze ergotherapeut informatie en praktische tips over het voorkomen van vallen in uw woning en geeft de diëtiste praktische tips over de invloed van voeding op het voorkomen van vallen.

Klantenservice

Weten welke zorg het beste bij uw situatie past? Of wilt u de mogelijkheden bespreken? Bel of stuur een e-mail; wij helpen u graag.

 073 – 82 28 000

klantenservice@vanneynsel.nl

Groepscursus

De groepscursus bestaat uit acht wekelijkse groepsbijeenkomsten die twee uur duren, plus een herhalingsbijeenkomst die twee maanden na de laatste bijeenkomst plaatsvindt. Tijdens de cursus krijgt u voorlichting, zijn er groepsgesprekken, worden ervaringen gedeeld en problemen gezamenlijk opgelost en traint u enkele functionele vaardigheden. Vanaf de tweede bijeenkomst doet u gezamenlijk lichamelijke oefeningen die helpen met het vergroten van uw spierkracht, balans, mobiliteit en conditie.

Antoniegaarde - woonkamer

Voor wie is de cursus Zicht op Evenwicht bedoeld?

De cursus Zicht op evenwicht is ontwikkeld voor zelfstandig wonende ouderen die bezorgd zijn om te vallen en daardoor activiteiten vermijden. Om te kunnen deelnemen aan de cursus dient u zelfstandig te kunnen staan en lopen (mag met loophulpmiddel), en geen zware cognitieve aandoeningen zoals dementie hebben. Ook het spreken en begrijpen van de Nederlandse taal is vereist.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact op met het secretariaat Kennis- en Behandelcentrum via secretariaatkbc@vanneynsel.nl of bel 073-8228080. We bespreken graag uw persoonlijke situatie, wensen en wat wij voor u kunnen betekenen.