Residentie Rivièraa

Residentie Rivièraa

Appartementencomplex Rivièraa ligt in Aawijk, een rustige buitenwijk van ‘s-Hertogenbosch. Direct in de omgeving ligt de Oosterplas waar u, ook met rollator of rolstoel, heerlijk kunt wandelen.

Residentie Rivièraa ligt niet centraal, maar is eenvoudig te bereiken met de auto en het openbaar vervoer. Er is voldoende gratis parkeergelegenheid.

Vlakbij (circa 10 minuten lopen) vindt u het Rivierenplein waar o.a. een supermarkt, bakker, bloemist en postkantoor zijn gevestigd. Daarnaast kunt u gebruik maken van alle faciliteiten van het naastgelegen Eemwijk. Daar vindt u o.a. een Grand Café en er zijn dagelijks diverse activiteiten.

Vlakbij Residentie Rivièraa is een bushalte. De bus brengt u zonder overstappen naar de binnenstad.

Adres

Eemweg 10
5215 HR 's-Hertogenbosch
073-8228770

Wonen in Residentie Rivièraa

Residentie Rivièraa biedt 50 comfortabele, levensloopbestendige appartementen voor senioren. die graag zelfstandig wonen, maar de zekerheid willen hebben van hulp dichtbij wanneer dat nodig is.

Met een woonoppervlakte van meer dan 70 m² bieden de Rivièraa appartementen veel ruimte. Ieder appartement heeft een royale woonkamer met open keuken, een ruime tweepersoonsslaapkamer, een badkamer met douche, toilet en wastafel, een balkon en een inpandige berging. De appartementen zijn geschikt voor een of twee personen en geheel naar eigen smaak in te richten. Alle appartementen zijn rolstoeltoegankelijk en gemakkelijk aan te passen aan eventuele beperkingen. Ieder appartement heeft een eigen bel en brievenbus beneden in de hal. Alle appartementen zijn uitgerust met een oproepsysteem, zodat u in geval van nood, 24 uur per dag iemand kunt bereiken die binnen enkele minuten ter plekke is.

In het gebouw is een ruime lift waar rolstoelen en scootmobiels in passen. Daarnaast is er een sfeervolle ontmoetingsruimte en een atrium. Ideale plekken om andere bewoners te ontmoeten, een kopje koffie te drinken of een kaartje te leggen. Als bewoner kunt u ook gebruik maken van de faciliteiten van het naastgelegen Eemwijk en de faciliteiten van De Grevelingen.

De appartementen zijn betaalbaar voor mensen met een laag inkomen omdat, afhankelijk van het inkomen, huursubsidie mogelijk is. Wilt u in aanmerking komen voor een appartement dan dient u ingeschreven te zijn bij Woonservice Den Bosch.

Zorg en behandeling bij Residentie Rivièraa

Wanneer u zelf, een familielid, uw huisarts of een andere betrokkene vindt dat u thuiszorg nodig heeft, kunt u contact opnemen met de wijkverpleegkundige van Van Neynsel Thuis. Onze professionele medewerkers regelen zorg, verpleging en ondersteuning voor ouderen die thuis wonen. De geïndiceerde zorgt valt onder de vergoeding van de basiszorgverzekering.

Indien u, in geval van nood, ’s nachts hulp nodig heeft, kunt u m.b.v. het oproepsysteem een medewerker van het naastgelegen Eemwijk alarmeren. Zo bent u toch verzekerd van acute zorg als dat nodig is!

Faciliteiten Residentie Rivièraa

In het gebouw vindt u een sfeervolle ontmoetingsruimte en een atrium. Ideale plekken om andere bewoners te ontmoeten, een kopje koffie te drinken of een kaartje te leggen.

U kunt gebruik maken van de faciliteiten van Eemwijk.

 

Grand café Eemwijk

De brasserie van Eemwijk is gevestigd op de begane grond. Hier kunt u onder het genot van een kopje koffie of thee anderen ontmoeten. U kunt hier genieten van onder meer versgemaakte soep, luxe belegde broodjes, gebak en snacks. Bewoners van Residentie Rivièraa zijn ook van harte welkom om te dineren in het Grand Café. Wenst u hiervan gebruik te maken, dan is het raadzaam dat tenminste 1 dag van tevoren aan te kondigen. Dit kan bij de receptie van Eemwijk.

Voor bijvoorbeeld een familiebijeenkomst kunt u een ruimte in Eemwijk reserveren, eventueel met catering. Voor meer informatie over de mogelijkheden en prijzen, neemt u contact op met de receptie van Eemwijk.

Sociëteit Eemwijk

De Sociëteit is een ontmoetingsplek voor senioren. Lidmaatschap is gratis, u betaalt alleen voor de activiteit en maaltijd. De Sociëteit is een gezellige en laagdrempelige manier om anderen te ontmoeten en er gewoon eens even uit te zijn. Bovendien is er telkens weer een gevarieerd en aansprekend programma, dat bestaat uit een activiteit en een maaltijd. De Sociëteit van Eemwijk is elke 2e donderdag van de maand. De data en het programma nemen we op in de activiteitenkalender. Aanmelden is gewenst. Dat kan via de receptie van Eemwijk of via onze klantenservice.

Maaltijdservice

Van Neynsel biedt ook een maaltijdservice. Een goede en gezonde maaltijd die bij u thuis wordt bezorgd: gemakkelijk, lekker en gericht op uw eigen wensen. De maaltijden worden bereid met verse ingrediënten en geheel naar uw eigen wensen. Beetje meer jus, extra groenten, zoutarm of een dieet? Het is allemaal mogelijk en eenvoudig te regelen. Dat geldt ook voor het bestellen. Met de persoonlijke menukaart kunt u kiezen waar u zin in heeft en uw bestelling eventueel aanvullen met verse boodschappen. Uw vaste bezorger brengt de maaltijden en/of boodschappen wekelijks op een vaste dag bij u thuis. Meer weten? Bekijk het assortiment en de mogelijkheid om uw maaltijden zelf samen te stellen.

Activiteiten in Residentie Rivièraa

Op eigen initiatief van de bewoners van Residentie Rivièraa wordt elke ochtend koffie gedronken in de ontmoetingsruimte. Ook worden door de bewoners verschillende activiteiten georganiseerd en kunt u deelnemen aan de activiteiten die in Eemwijk georganiseerd worden.

Kwaliteit

Op deze pagina leest u meer over kwaliteit bij Van Neynsel.

Vragen over Residentie Rivièraa?

Neem dan gerust contact op met onze klantenservice!