Logopedist

Een fijn gesprek voeren met uw partner, gezellig telefoneren met uw kleinkind of genieten van lekker eten: het lijkt vanzelfsprekend. Toch kunnen een beroerte of aandoeningen problemen geven met uw spraak, stem, taal, gehoor, eten en drinken. Gelukkig biedt logopedie dan vaak een oplossing. Zodat u prettiger kunt communiceren of veilig kunt eten en drinken.

Prettiger leven, elke dag

Als u ouder wordt, een beroerte heeft gehad en/of aandoeningen heeft zoals de ziekte van Parkinson, COPD, Multiple Sclerose, ALS of dementie, kan dat uw dagelijks leven beïnvloeden. Zeker als het om uw zintuigen gaat. Een logopedist kan uw problemen onderzoeken, behandelen en adviezen geven aan u en de mensen om u heen.

Wat kan een logopedist voor u betekenen?

De Van Neynsel logopedist bespreekt uw situatie en wensen, stelt een behandelplan op en ondersteunt u met het verbeteren van bepaalde vaardigheden (zoals spreken), het aanpassen van uw leefstijl en/of het gebruik van hulpmiddelen. Ons doel is dat u uw communicatiemogelijkheden vergroot en veilig kunt eten en drinken. Onze logopedist kan u helpen wanneer u:

Wanneer u niet in staat bent om naar één van onze locaties te komen, kan de logopedist u thuis behandelen.

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact op met het secretariaat Kennis- en Behandelcentrum via secretariaatkbc@vanneynsel.nl of tel. 073-8228080. We bespreken graag uw persoonlijke situatie, wensen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat krijgt u vergoed?

Voor een behandeling door de logopedist heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts, KNO-arts, neuroloog of andere specialist. Uw zorgverzekeraar vergoedt in de meeste gevallen de logopedische behandeling volledig. Wij adviseren u dit vooraf bij uw eigen zorgverzekering na te vragen.

Terug naar kennis- en behandelcentrum