Kwaliteit bij Van Neynsel

Bij Van Neynsel staat niet uw beperking centraal, maar u als persoon met alles wat nog wel mogelijk is. Wij ondersteunen u om uw eigen leven te leiden en dat te doen waar u zich goed bij voelt. Omdat alleen u hierover kunt beslissen, stellen wij het behoud van de eigen regie als voorwaarde voor een respectvolle benadering.

Een team van Van Neynsel bestaat uit u, de mensen om u heen, onze medewerkers, specialisten en vrijwilligers. Wij willen richting onze cliënten duidelijk zijn over de mogelijkheden en wat u kunt verwachten als cliënt of als contactpersoon. Daar maken wij graag heldere afspraken over.

Professionele en veilige zorg

Kwaliteit betekent ook dat u mag rekenen op professionele zorg. Dat is veilige zorg, volgens bestaande richtlijnen. Volgens ons zijn die richtlijnen een hulpmiddel, geen doel op zich. Van Neynsel is in het bezit van het kwaliteitskeurmerk HKZ. Dit keurmerk toont aan dat wij werken volgens de wettelijke kaders.

Ook aan andere kwaliteitsmetingen nemen wij deel. Denk aan klanttevredenheidsonderzoeken en de meting zorginhoudelijke indicatoren. Onafhankelijke bureaus nemen de metingen voor hun rekening. Bij klanttevredenheidsonderzoeken vragen wij cliënten en contactpersonen hoe zij de zorg ervaren. De meting zorginhoudelijke indicatoren geeft inzicht in de mate waarop er veilig wordt gewerkt.

Laat het ons weten

Maar het allerbelangrijkste instrument om te meten of wij ons werk goed doen, bent u als cliënt of contactpersoon. Heeft u vragen of wensen, bespreek ze dan met uw eerste aanspreekpunt. Meestal is dat de EVV'er (eerst verantwoordelijke verzorgende). U kunt natuurlijk ook contact opnemen met mensen bij de receptie of de Klantenservice.