Diëtist

Gezond eten en voldoende drinken zijn belangrijk voor uw gezondheid, uw conditie en zelfredzaamheid. Welke voeding past bij u? Hoe zorgt u ervoor dat u gewicht verliest of bijkomt als dat nodig is en dat u de juiste keuzes maakt? De diëtist van Van Neynsel geeft u advies op maat.

Als lekker en voldoende eten niet meer vanzelfsprekend is

Op tijd beginnen met verbeteren van de voeding verkleint het risico op ondervoeding en voedingsgerelateerde klachten. Het optimaliseren van uw gewicht en behoud van uw conditie en spierkracht zijn van groot belang voor de kwaliteit van uw leven. Een persoonlijke dieetbehandeling helpt om uw voedingstoestand te verbeteren.

Wat kan een diëtist voor u betekenen?

De Van Neynsel diëtist is een deskundige op het gebied van voeding en gespecialiseerd in de relatie tussen voeding en de gezondheid van ouderen. Onze diëtist behandelt en geeft u adviezen bij o.a.:

Heeft u vragen of wilt u een afspraak maken?

Neemt u dan contact op met het secretariaat Kennis- en Behandelcentrum via secretariaatkbc@vanneynsel.nl of tel. 073-8228080. We bespreken graag uw persoonlijke situatie, wensen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat krijgt u vergoed?

De basisverzekering vergoedt maximaal 3 uur diëtetiek (dit kan verrekend worden met een nog openstaand eigen risico). Daarnaast kan u een extra vergoeding hebben vanuit de aanvullende verzekering. Wij adviseren hiervoor uw polisvoorwaarden te raadplegen.

Indien u door uw huisarts behandeld wordt voor diabetes type 2, COPD of CVRM en uw huisarts is aangesloten bij een ketenzorggroep (zorggroep BeRoEmD of Chronos), wordt uw dieetbehandeling vergoed vanuit het zorggroep-budget. Uw huisarts of praktijkondersteuner moet u specifiek hiervoor naar de diëtist verwijzen. Deze dieetadvisering komt dan niet ten laste van uw eigen risico.

Chronos-Zorggroep.png  beroemd.png

 

Terug naar kennis- en behandelcentrum