Vrijwilliger bij De Taling

Een half jaar na het plotselinge overlijden van mijn man Arie voelde ik de behoefte om mij meer naar buiten te richten en wat te gaan betekenen voor anderen. In de privésfeer ontbrak dat: geen kinderen, dus geen kleinkinderen, geen huisdieren.

Een oud-collega vertelde enthousiast over haar vrijwilligerswerk bij De Taling. Dat bracht mij op het idee me daar ook aan te melden. Ik werd met open armen ontvangen en kreeg het voorstel mee te draaien in het restaurant (Het Atrium). Mijn werkzaamheden bestaan uit tafels dekken, eten serveren en tafels afruimen. Verder doe ik af en toe hand-en-spandiensten bij speciale activiteiten voor bewoners. Inmiddels ben ik ook vaste begeleidster van een bewoonster bij bezoeken aan huisarts, medisch specialisten, etc.

Het gevoel nuttig bezig te zijn in een prettige en vriendschappelijke omgeving geeft mij veel voldoening. De vaste krachten uiten hun waardering voor onze inzet en ook het onderlinge contact met de andere vrijwilligers stimuleren mij om gemotiveerd door te gaan met dit werk. Alleen fysieke problemen zouden voor mij een reden zijn hiermee te stoppen.

Thilly Schilders, vrijwilliger De Taling

 

Bedrijf aan het woord

Na het succes van de speelgoeddonatie aan het Jeroen Bosch Ziekenhuis besloot Stuwarooij opnieuw een goed doel te ondersteunen. We hebben ervoor gekozen ouderen te helpen in de zorg. Na het plaatsen van een wensboom bij De Taling, waar ouderen hun persoonlijke wensen kenbaar konden maken, hebben we tijdens een middag in december bekendgemaakt welke wensen er in vervulling zouden gaan.

Tijdens deze middag werd er niet alleen stilgestaan bij de wensen. Alle bewoners konden genieten van een hapje en een drankje zoals een heerlijke slagroomtaart bij de koffie. Tevens ontving iedere bewoner een lot en nam daardoor automatisch deel aan een grote prijzenverloting. Om de middag in stijl af te sluiten werd iedereen getrakteerd op een advocaatje met slagroom.

De volgende wensen hebben we wensen in vervulling laten gaan: het witten van een huiskamer, rondrit door Den Bosch met alle bewoners, een set biljartballen, elektrische zeeppompje en een grote slagroomtaart met een bierpakket. Tevens hebben we alle overgebleven kerstpakketten geschonken aan de bewoners van De Taling.

De waardering en het enthousiasme van de ouderen gaven ons de bevestiging dat ons gebaar en de aandacht op de goede plaats terecht zijn gekomen.

 

Vrijwilliger De Grevelingen

Ruim tien jaar geleden werd ik werkloos en wilde ik toch graag wat doen. Ik dacht: "Ik ga vrijwilligerswerk doen.” Zo ben ik begonnen met de activiteit bloemschikken, 1x per maand, en toen kwam er telkens wat bij. Nu zorg ik voor de aankleding in de zaal, aangepast aan de jaargetijden. Dit is best veel maar wel erg leuk werk. Het feit dat de bewoners meedenken over een tak daar of een kerstbal her en der, is zeer bevredigend.

Nu zijn er zoveel verschillende dingen waar ik me voor inzet en zo nodig weten ze ons te vinden. Ondertussen is mijn man ook vrijwilliger, vooral voor het buiten fietsen met de duo fiets of wandelen en dan zijn de mensen zeer blij dat ze weer lekker mee kunnen, dus wij ook blij!

Nelly van der Helm, vrijwilliger De Grevelingen

Deel via:
Facebook Twitter LinkedIn Google Plus Mail