Vind jij aandacht voor kwetsbare wijkbewoners ook belangrijk?

Het welbevinden van ouderen in ’s-Hertogenbosch staat bij Van Neynsel voorop. Naast wonen en zorg wordt er, in samenwerking met vrijwilligers, veel georganiseerd voor de bewoners en wijkbewoners. Van Neynsel wil de wijkfunctie verder uitbouwen en doet dit door bij iedere locatie een ‘wijksteunpunt’ te ontwikkelen. Een steunpunt bedoelt als schakel in het netwerk van partijen en partners die zich maatschappelijk inzetten voor kwetsbare inwoners van ‘s-Hertogenbosch.

Onder de noemer Groet & Ontmoet bij Hendrick organiseert Van Neynsel een drietal bijeenkomsten. Deze naam is afkomstig van Hendrick van Neynsel, de grondlegger van de ouderenzorg in ’s-Hertogenbosch.

Het doel van de bijeenkomsten is “ontmoeten” en ideeën voor samenwerking met elkaar delen, zodat nieuwe vormen van tijdbesteding tot bloei kunnen komen. Met een elevator pitch kunnen diegenen, die zich hiervoor hebben aangemeld, een korte presentatie houden waarin zij hun idee toelichten.

 ‘‘Hiermee willen we een ontmoetingsplatform creëren voor wijkbewoners, maatschappelijke organisaties, actieve burgers, mantelzorgers en iedereen die zich maatschappelijk gezien wil inzettenvoor kwetsbare oudere bewoners binnen de wijk’’ geeft Léonce van Leeuwen, projectmedewerker wijksteunpunten Van Neynsel aan.

In maart was de eerste bijeenkomst bij de Westhoek in de wijk Boschveld. Dit was een succes met meer dan 50 bezoekers en overheerlijke hapjes van de Wereldkeuken. Hier is een samenwerking uit ontstaan met Divers, De Copernikkel en Zayaz om computerlessen voor wijkbewoners te gaan geven.

De bijeenkomsten zijn van 14.30 – 16.00 uur bij:

Er is koffie, thee, een hapje, een drankje en er wordt gepitched over nieuwe ideeën voor samenwerking.

Meld je vooral aan, geef je op om te pitchen, of kom spontaan een kijkje nemen. Wij zorgen voor een warme gastvrije ontvangst!

Meer informatie of wil je pitchen? Neem dan contact op met Léonce van Leeuwen L.van.leeuwen@vanneynsel.nl.

Wij hopen zoveel mogelijk mensen te kunnen verwelkomen tijdens de bijeenkomsten!Afbeelding.jpg

Deel via:
Facebook Twitter LinkedIn Google Plus Mail
Terug naar nieuws