Print deze pagina:

De Grevelingen

 • De Grevelingen
 • De Grevelingen
 • De Grevelingen
 • De Grevelingen
 • De Grevelingen
 • De Grevelingen
 • De Grevelingen

Algemeen

De Grevelingen

Van Neynsel De Grevelingen ligt aan de rand van het centrum van Den Bosch. In 2012 zijn alle appartementen grondig gerenoveerd. In mei 2013 zijn de nieuw gebouwde groepswoningen in gebruik genomen. Rond De Grevelingen is een mooie tuin aangelegd. Bij mooi weer nodigen de verschillende zitjes uit om even van de zon te genieten of juist een schaduwrijk plekje te zoeken.

Van oorsprong is De Grevelingen een huis voor ouderen uit het voormalig Nederlands-Indië. Het Monument Herdenking Oorlogsslachtoffers Nederlands-Indië 1942-1949 in de tuin van De Grevelingen onderstreept de bijzondere band die bestaat met mensen uit voormalig Nederlands-Indië. Hoewel er steeds minder mensen met deze achtergrond wonen, is van de Indische sfeer nog altijd iets te proeven. Bewoners van De Grevelingen vormen een harmonieuze, multiculturele samenleving. Maar ook familie, buurtbewoners en medewerkers voelen zich er thuis.

Op geringe afstand van De Grevelingen bevindt zich het Rivierenplein. Hier zijn verschillende winkels en voorzieningen gevestigd waaronder een supermarkt, bloemenwinkel, bakker, viswinkel en postkantoor. Voor uitgebreider winkelen, een theatervoorstelling bezoeken of een bezoekje brengen aan de Sint Jan, brengt het openbaar vervoer u snel in het centrum van Den Bosch. Dichtbij De Grevelingen is een bushalte.

 

Adres

Grevelingen 66
5215 ES 's-Hertogenbosch
073-8228000
Lees meer

Wonen

Wonen in De Grevelingen

De Grevelingen biedt:

 • 50 ruime, lichte zorgappartementen (ca. 45m²), waarvan 4 grotere voor echtparen
 • 40 verpleegplaatsen voor psychogeriatrische bewoners in 4 groepswoningen
 • 32 WLZ appartementen (ca 60m²)
 • 105 seniorenplusappartementen / aanleunwoningen

In de 4 groepswoningen heeft iedere bewoner heeft een eigen zit-/slaapkamer en voor iedere groep van 10 bewoners is er een ruime huiskamer met keuken. Vanuit de huiskamer kan men naar het buitenterras of balkon.

In de seniorenplusappartementen woont u zelfstandig. Indien gewenst ontvangt u zorg vanuit De Grevelingen en u kunt gebruik maken van alle faciliteiten.

Lees meer

Zorg & behandeling

Zorg & behandeling bij De Grevelingen

Dagopvang

Dagopvang voor ouderen is dagbesteding voor ouderen die nog zelfstandig wonen, maar net een beetje meer begeleiding en dagstructuur nodig hebben. Gekwalificeerde medewerkers zorgen in De Grevelingen ervoor dat bewoners zinvol de dag door kunnen brengen. U neemt deel aan activiteiten, krijgt professionele begeleiding en verzorging. Dagopvang ontlast ook uw partner en/of mantelzorger.

Via het WMO-loket van de gemeente is het mogelijk te bekijken of u in aanmerking komt voor dagbesteding. Ook via de Wlz (Wet langdurige zorg) zijn hier mogelijkheden voor. Neem gerust contact op met onze Klantenservice voor meer informatie.

Lees meer

Faciliteiten

Faciliteiten De Grevelingen

De Grevelingen beschikt o.a. over de volgende faciliteiten:

 • Restaurant/Ontmoetingsruimte Sint Jan Baptist:
 • Fraai aangelegde binnentuin;
 • Servicepunt voor informatie en advies;
 • Wijkpunt met o.a. biljart.
 • Wellness
 • Stilteruimte
Lees meer

Eten & ontmoeten

Restaurant Sint Jan Baptist

Het restaurant met ruim buitenterras vindt u op de begane grond. U kunt hier op werkdagen terecht van 8.00 tot 20.00 uur en op zaterdag en zondag vanaf 8.30 uur (personeel aanwezig vanaf 10.30 uur).

Iedereen kan dagelijks tussen 12.00 en 13.30 uur aanschuiven voor een warme maaltijd. Het menu is gevarieerd en de kosten hiervoor worden zo laag mogelijk gehouden. In het restaurant wordt maandelijks een themamaaltijd aangeboden. Denk bijvoorbeeld aan een Brabantse koffietafel, barbecue, wildmenu, aspergemenu etc. Reserveren is niet noodzakelijk. Buiten de warme maaltijd bieden we een ruime kleine kaart met o.a. belegde broodjes, maar ook schnitzel met friet.

Ook familie en buurtbewoners zijn van harte welkom voor een hapje en drankje. Als kloppend hart van De Grevelingen biedt het restaurant een gezellige ontmoetingsplek voor jong en oud.

Bewoners en buurtbewoners kunnen voor een familiebijeenkomst of feestje een ruimte in De Grevelingen reserveren. De Grevelingen verzorgt graag de catering voor die gelegenheid. Neemt u voor mogelijkheden en prijzen s.v.p. contact op met het servicepunt van De Grevelingen, tel. 073-8228300.

Sociëteit De Grevelingen

De Sociëteit is een ontmoetingsplek voor senioren. Lidmaatschap en koffie/thee zijn gratis, u betaalt alleen voor de maaltijd en soms voor de activiteit. De Sociëteit is een gezellige en laagdrempelige manier om anderen te ontmoeten en er gewoon eens even uit te zijn. Bovendien is er telkens weer een gevarieerd en aansprekend programma, dat bestaat uit een activiteit en een maaltijd.

De Sociëteit van De Grevelingen is elke 4e vrijdag van de maand. De data en het programma nemen we op in de activiteitenkalender. Aanmelden is gewenst. Dat kan via de receptie van De Grevelingen of via onze Klantenservice.

Maaltijdservice

Van Neynsel biedt ook een maaltijdservice. Een goede en gezonde maaltijd die bij u thuis wordt bezorgd: gemakkelijk, lekker en gericht op uw eigen wensen. De maaltijden worden bereid met verse ingrediënten en geheel naar uw eigen wensen. Beetje meer jus, extra groenten, zoutarm of een dieet? Het is allemaal mogelijk en eenvoudig te regelen. Dat geldt ook voor het bestellen. Met de persoonlijke menukaart kunt u kiezen waar u zin in heeft en uw bestelling eventueel aanvullen met verse boodschappen. Uw vaste bezorger brengt de maaltijden en/of boodschappen wekelijks op een vaste dag bij u thuis. Meer weten? Bekijk het assortiment en de mogelijkheid om uw maaltijden zelf samen te stellen.

Lees meer

Activiteiten

Activiteiten in De Grevelingen

'Welzijn’ staat hoog in het vaandel bij Van Neynsel. De een heeft behoefte aan een goed gesprek, een ander kijkt tevreden op de dag terug na een leuke activiteit of lekkere maaltijd.

Vanuit de gedachte dat ieder persoon uniek is, en ‘welzijn’ voor ieder een andere betekenis kan hebben, wordt in De Grevelingen een scala aan activiteiten georganiseerd. Er zijn creatieve activiteiten, bewegingsactiviteiten, spelactiviteiten, culturele- en zingevingactiviteiten. Verder is er nog de wekelijkse kerkdienst en kunnen bewoners gebruik maken van de stilteruimte.

De maandelijkse bijeenkomst met een zeer herkenbaar Nederlands-Indisch tintje, de zogeheten 'Madjoe', willen we graag onder uw aandacht brengen. Woont u in de buurt en wilt u eens ’n kijkje komen nemen? U bent van harte welkom! De data nemen we op in de activiteitenkalender.

Ideeën voor nieuwe activiteiten zijn altijd welkom. Uw vraag is leidend voor ons aanbod.

Lees meer

Kwaliteit

Kwaliteit

Van Neynsel wil graag dat haar klanten voor Van Neynsel blijven kiezen. Daarom werken we continu aan onze kwaliteit. Bent u niet tevreden of juist bijzonder tevreden? Dan horen we dat graag. U helpt ons met uw feedback. Hiermee verbeteren we de dienstverlening.

Op deze pagina leest u meer over kwaliteit (en privacy) bij Van Neynsel.

Hier leest u hoe de bewoners van De Grevelingen de kwaliteit van Van Neynsel beoordeeld hebben. Heeft u suggesties om de zorg en dienstverlening te verbeteren of bent u juist bijzonder tevreden? Neemt u dan contact op met onze klantenservice op 073-822 80 00. Ook vinden we het fijn wanneer u een positieve beoordeling achterlaat op www.zorgkaartnederland.nl. Een compliment wordt gedeeld met de afdeling of medewerker(s) die u zo goed geholpen hebben.

Heeft u een klacht? Die willen we graag zo goed mogelijk oplossen. Laat het ons weten, zodat wij er iets aan kunnen doen!

Lees meer

Overige

Cliëntenraad De Grevelingen

Elke locatie van Van Neynsel heeft een eigen cliëntenraad. De cliëntenraad is een onafhankelijk en zelfstandig orgaan. De cliëntenraad praat elke zes weken met het locatiemanagement van de locatie.

De cliëntenraad houdt het locatiemanagement op de hoogte van wat cliënten vinden; over wat er goed gaat en wat er beter kan. Daarnaast geeft de cliëntenraad ook gevraagd en ongevraagd advies over de kwaliteit van zorg. Het gaat dan om zaken die van belang zijn voor cliënten, zoals voeding, veiligheid, de benoeming van een nieuwe manager, een verbouwing of klachtenbehandeling.

De cliëntenraad kan uw belangen beter behartigen als u uw ideeën, signalen en wensen kenbaar maakt. De cliëntenraad heeft een eigen postvakje of brievenbus, vraag er eventueel naar bij de receptie/servicepunt. Op enkele plekken in huis hangen posters op van de cliëntenraad. Hier staan eveneens de contactgegevens op.

Lees meer